perjantai 11. maaliskuuta 2011

Aamulehti: Pahamaineisen Suomen Sisun jäseniä ehdolla Soinin riveissä

Aamulehti: Pahamaineisen Suomen Sisun jäseniä ehdolla Soinin riveissä 11.3.2011
Helsingin Sanomat: Suomen Sisun perusteesit löytyvät perussuomalaisten vaaliohjelmasta 12.3.2011

Natsi-ideologi Alfred Rosenberg, Ku Klux Klanin pomo David Duke, rotuteoreetikko Tatu Vanhanen.Kirjoissa kielletään myös juutalaisten kansanmurha, holokausti. Teokset vievät ajatukset synkille urille. Suomen Sisun nettisivuilta muutama vuosi sitten poistettu luettelo viestii natsismista. Nyt natsileimasta pyristellään eroon.

Pahamaineisen järjestön on epäilty kaappaavan perussuomalaiset. Yhdistyksen riveissä on kahdeksan perussuomalaista vaaliehdokasta, tunnetuimpana maahanmuuton arvosteluun keskittynyt helsinkiläinen Jussi Halla-aho (ps).

Sisu on miesten suosima yhdistys, jota johtaa nainen, 25-vuotias teekkari Paula Päivike.

– Kiinnostuin Sisusta, kun yksi kaverini oli saada slaagin, kun mainitsin, että kaveristani tuli Sisun puheenjohtaja. Ajattelin, että tämän on pakko olla kiinnostava juttu, kemiaa Otaniemessä opiskeleva Päivike sanoo.

Päivike sanoo kyllästyneensä natsikysymyksiin. Suomen Sisun perustajajäseniin kuuluva Espoon kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen (ps) tietää varmasti tarkemmin. Onko Sisussa vielä holokaustin kieltäjiä?

– Ei, joskus on ollut, muttei enää, Lahtinen vakuuttaa sisulaisten ja maahanmuuttokriittisen Hommaforumin suosimassa kirjakaupassa.

Sisu nousi viimeksi julkisuuteen Muhammed-pilapiirroskohussa, kun yhdistys julkaisi ainoana suomalaisena mediana muslimien kammoamat pilakuvat nettisivuillaan 2006. Kuvat poistettiin, ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk) pahoitteli asiaa islaminuskoisille.

Päivikkeen Sisu keskittyy nyt suomalaisten itsetunnon nostamiseen. Maahanmuuttopolitiikan ruoskimisesta on tullut valtavirtaa, joten yhdistyksen on siirryttävä eteenpäin.

Sisulla on 700 jäsentä. Sisulaisia perussuomalaisehdokkaita ovat Olli Immonen Oulusta, Pasi Salonen Vihdistä, Johannes Nieminen, Teemu Lahtinen ja Jussi Halla-aho pääkaupunkiseudulta, James Hirvisaari Asikkalasta, Jari Leino Tampereelta ja Juho Eerola Kotkasta.

Lue Suomen Sisusta laajemmin perjantain Aamulehdestä.

____________________________________________________

Helsingin Sanomat: Lehti: Perussuomalaisten ehdokkaina useita Suomen sisun jäseniä

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaina on useita kansallismielisen Suomen sisu -yhdistyksen jäseniä. Heitä ovat muun muassa Olli Immonen Oulusta, James Hirvisaari Asikkalasta, Teemu Lahtinen Espoosta, Johannes Nieminen Vantaalta ja Jussi Halla-aho Helsingistä.

Yhdistyksen hallituksen entinen jäsen Jari Leino on puolestaan Muutos 2011 -puolueen ehdokas Pirkanmaalla.

Asiasta kertoi Aamulehti perjantaina.

Niukasti itsestään tiedottava yhdistys oli alun perin Suomalaisuuden liiton nuorisojärjestö. Se joutui eroamaan emojärjestöstään vuonna 2000. Noina aikoina yhdistys tuli tunnetuksi holokaustin kieltävistä jäsenistään. Nykyjohdon mukaan yhdistyksessä ei ole enää tällaisia jäseniä.

Tällä hetkellä jäseniä on noin 700. Yhdistys painottaa voimakkaasti jäsenilleen, että sisulaisten nimiä ei saa paljastaa ulkopuolisille, varsinkaan medialle.

Sisun tunnetuin tempaus oli Muhammed-pilapiirrosten julkaiseminen yhdistyksen kotisivuilla helmikuussa 2006.

Yhdistys julkaisi sivuillaan takavuosina listaa suositeltavista kirjoista otsikolla "Kansallismielisten kirjahylly".

Teosten joukossa oli muun muassa 1930-luvulla vaikuttaneen Isänmaallista kansanliikettä (IKL) koskevaa kirjallisuutta, entisen Ku Klux Klanin johtajan David Duken muistelmat sekä kansallissosialistien ideologin Alfred Rosenbergin Uutta Eurooppaa kohti.

Tätä listaa ei enää löydy yhdistyksen sivuilta, mutta se on löydettävissä Waybackmachine-palvelun avulla.

Yhdistyksen periaateohjelman mukaan "ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava" eikä kansoja "saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään."

Yhdistyksen entinen puheenjohtaja Lahtinen kirjoitti perjantaina maahanmuuttokriitikoiden Hommaforumilla: "Sisu on sallinut piirissään erilaisia näkemyksiä ja antanut kaikkien kukkien kukkia – myös kansallissosialistien."

Hänen mukaansa kansallissosialistit ovat kuitenkin aina olleet "selkeässä vähemmistössä".