maanantai 21. maaliskuuta 2011

MTV3: Helsingin kaupungin maahanmuuttajatyöntekijöiden määrä halutaan tuplata

MTV3/Seitsemän uutiset: Helsingin kaupungin maahanmuuttajatyöntekijöiden määrä halutaan tuplata 21.3.2011

Studiotoimittaja #1
Helsinki haluaa palkata lisää maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä. Tarkoitus on nostaa muunkielisten työntekijöiden määrä vastaamaan heidän osuuttaan kaupungin väestöstä. Entä kuinka paljon heitä sitten on?

Studiotoimittaja #2
Vuoden 2010 tilaston mukaan kymmenen prosenttia. Tällä hetkellä Helsingin kaupungin työntekijöistä noin viisi prosenttia puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia.

[...]

Tuula Haatainen, apulaiskaupunginjohtaja
Minusta se on hyvin tärkeätä, että kiinnitetään huomiota siihen, että Helsinki julkisena työnantajana, Suomen suurimpana työnantajana, myös kantaa tämän yhteiskuntavastuunsa ja näkee myös sen potentiaalin, joka meillä maahanmuuttajissa on.

Toimittaja
Suurista kaupungeista Espoo ja Vantaa ovat laatineet Helsingin kaltaisen tavoitteen, mutta Turussa ja Tampereella vastaavaa linjausta ei ole. Helsingissä maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtii nyt vastaperustettu työryhmä. Jo nyt kaupunki pyrkii suosimaan työhönotossa maahanmuuttajia.

Tuula Haatainen, apulaiskaupunginjohtaja
Johtajakoulutus on yksi asia, johon me kiinnitetään huomiota. Sitten me ollaan aloitettu muun muassa sellainen arviointi, että millaista kielitaitoa tarvitaan tietyissä työtehtävissä, että siinä selviytyy.