torstai 15. syyskuuta 2011

Finraq: Jussi Halla-aho: En usko että EU antaa minkäänlaista turvallisuustakuita omille jäsenilleen

Finraq: Jussi Halla-aho: En usko että EU antaa minkäänlaista turvallisuustakuita omille jäsenilleen 15.9.2011

Suomen kiistanalainen Jussi Halla-aho on syntynyt vuonna 1971 Tampereella, on helsinkiläinen perussuomalainen poliitikko. Hän on toiminut kansanedustajana huhtikuusta 2011 alkaen. Halla-aho on ääri organisaation Sisu yhdistyksen jäsen. Omassa blogi sivussaan sisältyy kiistanalaisia ajatuksia ja kommentteja. Tämän vuoksi finraq sivusto teki seuraavan haastattelun Jussi Halla-ahon kanssa torstaina 15.9.2011 pikku parlamentissa.

- Miksi valitsit olla perussuomalaisten kanssa ?

Minä sanoisin että perussuomalaiset oli monissa tärkeissä kysymyksissä lähimpänä omaa linjaani niistä puolueesta mitä Suomessa eduskunnassa on.

- Mitä perussuomalaiset suunnittelevat ensi vaaleihin esim: presidenttivaalit, kunnallisvaalit, euroopanparlamenttivaalit ?

Perussuomalaiset tietysti pyrkii pärjäämään mahdollisimman hyvin kaikissa vaaleissa. Presidenttivaaleista en osaa vielä sanoa että aikooko Timo Soini lähtee niihin ehdolle vai ei, se kysymys on vielä auki.

– Jos perussuomalaiset ovat päätöksenlähde hallituksessa mitkä ovat ensimmäiset päätökset ja seikat?

Perussuomalaisille varmasti tällä hetkellä kaiken ajankohtaisin kysymys on tämä euroopanrahoituskriisi etelä euroopan maiden tukeminen, perussuomalaiset ovat sitä mieltä että nämä apupaketit joita nyt annetaan Kreikalle ja Etelä-Euroopan maille ne rikkovat Euroopan-unionin omia sääntöjä.

– Haluatte eroa Euroopan-unionista, jos tämä toteutuu kuka suomea suojaa isoista naapurimaista?

Euroopan-unioni on ennen kaikkea taloudellisenliitto, ehkä tämä suojeleminen ei sillä tavalla ole täysin relevantti kysymys Euroopan-unioni tapauksessa. Perussuomalaiset ovat sitä mieltä että ne Euroopan-maat ja Länsi-Euroopan maat jotka eivät kuulu Euroopan-unioniin ovat selviytyneet varsinkin hyvin kuten Norja ja Sveitsi, eli Euroopan-unionin jäsenyys sinänsä ole välttämätön Suomen kannalta, me emme vaadi eroamista tällä hetkellä EU:sta, mutta me vastustamme sitä että EU ollaan muuttamassa enemmän ja enemmän liittovaltioksi. Tämä on se perussuomalaisten EU:n politiikan keskeinen asia. Jos Suomella olisi tarvetta hakea turvallisuus poliittista suojaa isojennaapurien vastaan silloin Suomen varmaan kannattaa pyrkii Nato jäsenyyteen. En usko että EU antaa minkäänlaista turvallisuustakuita omille jäsenilleen. En usko että kriisi tilanteessa EU pystyy Suomea suojamaan jos kriisi tilanne tulisi.

– Minkälaisia ristiriitoja sinun ja Soinin välillä?

Mielestäni tähän asti eduskuntaryhmä on hyvin yhtänäinen ja niistä ristiriidoista olen lukenut lehdistä, ei mielestäni niitä ole ollut, pari vuotta sitten sattoi olla joitakin epäluuloja johtuen siitä että me ja monet muut ihmiset eivätkään tunteneet toisiinsa.

– Uskotko että Suomi pitäisi olla pelkästään Suomalaisille?

Ei perussuomalaisten linja siirtolaisuus on normaali osa maailman menoa, ongelma on siinä että miten siirtolaiset otetaan vastaan, jos me ajattelemme historiasta vaikkapa yhdysvaltoja joka on hyvin menestynyt monikulttuurisvaltio

niin yhdysvallat on antanut tulioille mahdollisuuden toteuttaa itse mahdollisuuden yrittää, mutta se ei ole antanut mahdollisuutta passiiviseen elämiseen yhdysvalloissa. Mielestäni tämä on ongelma varsinkin Skandinavian-maissa ja myös Suomessa että tämä järjestelmä ei kannusta sen enempää Suomalaisia kuin maahanmuuttajiakaan ottamaan vastuuta omasta elämästään. Uskon että suurin osa kotoutumisongelmista johtuu juuri tästä passivoivasta kotoutuspolitiikasta.

– Onko Jussi Halla-Aho rasisti? Jos ei miksi olet Sisu yhdistyksen jäsen?

Jussi Halla-Aho ei ole rasisti, koska Jussi halla-aho ei kannata rotujen arvottamista keskenään, eikä rotuisten ihmisten syrjimistä jonkun muun kustannuksilla. Suomen Sisu on kansallis-mielinen järjestö joka uskoo kansallis-valtioon, mielestäni on hyvä kaikilla kansakunnilla on oma valtio.

– Mitä mieltä olet seuraavista henkilöistä: Hitler, Mosulini, Franco ja ovatko ne mielestäsi vaarallisempia kuin islaminuskonto?

Kaikki ovat diktaattoreita, on hiukan vaikea verrata ihmistä ja ideologiaa. Hitler, Mosulini, Franco­ saivat aikaan valtavasti tuhoa ja kärsimystä he olivat erittäin huonoja johtjia ja ikäviä ihmisiä tätä mieltä minä olen, islaminuskonto ei sinänsä ole mikään ongelma sen enempää kuin mikään muukaan uskonto, ongelma on lähinnä se että miten uskonnon kannattajat tulkitsevat sitä oman uskontoon, jos he tulkitsevat uskonto niin että se oikeuttaa asioita jota minä en pidä hyvinä asioina niin tottakai se uskonto on silloin tavallaan osa sitä ongelmaa. Mutta islam sinänsä ei ole sen suurempi ongelma kuin kristinuskontokaan.

– Sinulla on mielipide joka sanoo että islaminuskonto on vaarallisempi kuin fasismi onko totta?

Minä en muista noin sanonnut enkä käyttänyt tällaista lausetta missään, meidän pitäisi määritellä tarkoitetaanko me Italian fasismia. Islamia tulkitaan usein hyvin totalitaarisesti toisin sanoin sillä oikeutetaan totalitaarisia yhteiskuntia Saudi-arabia ja Venäjä on esimerkkinä ja Iran toisena esimerrkinä ja sillä oikeutetaan esimerkiksi naisten alistamista monissa maissa tällaisia asioita sisältyy tokin islamin tulkintoihin sisältyy samanlaisia piirteitä ja samanlaisia ongelmia kuin fasismi, mutta minä en pysty sanomaan kumpi on vaarallisempi tottakai kristinuskossa on lahkoja jotka ovat totaalitaarisia jotka täyttää fasismin tunnusmerkistön mutta ne ovat onneksi tällä hetkellä kohtuullisen pieni merkitsettömiä minun määräkseni.

– Onko islaminuskonto vihollinen länsimaihin?

Tässä tullaan taas siihen että puhutaanko me islaminuskonnosta vai ihmisestä jotka tulkitsevat islaminuskonto, jos meille esimerkiksi joku imaami ilmoittaa tähän islam on sodassa länsimaailmaa vastaan niin kyllähän voi tästä tehdä johdepäätöksen. Ainakin joku osa islamin kannattajista kokee olevan käyvänsä sotaa länsimaista yhteiskunta järjestelmää vastaan, kyllä minä sanoisin tällaiset islamin tulkinnot ovat vihollisia,

– Mitä uskonto tarkoittaa sinulle?

Minulla henkilökohtaisesti ei ole uskonnollista vakoummusta, minulla ei ole kokemusta jumalasta kunnioitan sitä että jollakulla toisella on uskontoon asia josta minun mielestäni ei pidä ryhtyä käymään rationaalista keskustelua ryhtyä todistelemaan suuntaa tai toiseen jumalten olemassa oloa tai olemassa olemattomuutta.

– Uskonnonvapaus on suomen laissa, miten tämä sinua haittaa?

Mielestäni on hieno että meillä on uskonnonvapaus se pitää tarkoittaa vapautta usko ja vapautta olla uskomatta ja se tarkoittaa myös sitä että minun mielestä valtiovallan ei pitäisi ottaa mitään kantaa uskonnollisiin kysymyksiin tai uskonto kuntiin, mielestäni meillä ei pitäisi olla valtion kirkkoja esimerkiksi.

– Mitä mieltä olet jos Norjan ampuja Breivik on sinun opiskelija?

Eihän ole minun opiskelijana, Breivik oli kopioinut oman manifestiinsa toisen henkilön blogi kirjoituksen, jossa mainittiin minun nimeni. Breivik ei ole kirjoittanut minusta halaistua sanaa omassa manifestissaan tämä on tosi asia, jos olette eri mieltä esittäkää todisteita, ikävää kyllä media valehtelee.

– Miksi Irak toistuu usein sinun puheissa?

Se johtuu siitä että olen kirjoittanut paljon turvapaikanpolitiikasta ja suurimmat turvapaikkahakijat ovat Somalialaiset, Afganistanilaiset ja Irakilaiset nämä ovat tärkeintä lähtö maata, varmaan tämän takia Irak toistuu useita kertoja kirjoituksissani.

– Mielestäsi ketkä ovat maahanmuuttajat?

Maahanmuuttaja ihminen joka on syntynyt ulkomailla ja muuttunut Suomeen, me haluamme tiukempaa turvapaikkapolitiikkaa, emme halua Suomessa asuvia ihmisiä kohdellaan eri tavalla riippuen siitä mistä he ovat kotoisin, mutta me haluamme sellaisen maahanmuuttopolitiikan että Suomeen ei pääse muodostumaan etnisiä gettoja tai se että meillä muodostuu esimerkiksi etniset halpatyömarkkinnat jne, koska ne johtavat yhteiskunnallisia sosiaalisiin ongelmiin.

– Onko Suomenruotsalaiset mielestäsi maahanmuuttajat?

En usko että kukaan kokee että Suomenruotsalaiset ovat maahanmuuttajia, he ovat Suomalaisia.

Haastattelu ja kuvat:


Manar Al-Abedi, Jamel Saltne