tiistai 23. marraskuuta 2010

Demari: Puoluesihteeri Jungner: Halla-ahon lista vaalien kiintoisin asia

Demari: Puoluesihteeri Jungner: Halla-ahon lista vaalien kiintoisin asia 23.11.2010

Demari: "Äärioikeisto ui sisään perussuomalaisiin" 11.10.2010

SDP:n vaalitaistelun hermokeskuksessa, Helsingin puoluetoimistossa istuu kylmähermoinen mies. Puoluesihteeri Mikael Jungner vastaa SDP vaalitaistelun onnistumisesta etulinjassa. Siksi on mielenkiintoista tietää, mitä mies ajattelee nyt, kun vaaleihin on 145 päivää.

Huhtikuun 2011 kiinnostavimpana asiana Jungner pitää sitä, miten perussuomalaisten konservatiivisiipi menestyy.

Puheenjohtaja Timo Soinin siunauksen ehdokkuudelleen saanut maahanmuuttovastainen Jussi Halla-aho on laatinut äänestäjille ohjeistuksen suosikkiehdokkaistaan eri vaalipiireissä. Halla-aho suosittaa äänestämään heitä, jotteivat äänet valu kaiken maailman "kukkahattutädeille".

– Tämä on kiinnostavaa. Miten Halla-ahon lista menestyy? Timo Soinin mukana voikin tulla kymmenen sikaa säkissä, joista ei lainkaan tiedetä, miten he käyttäytyvät ja kuinka oikeistolaisia he lopulta ovat, Jungner sanoo.

Puoluesihteerillä on myös vaaliveikkaus, joka poikkeaa merkittävästi viimeaikaisista gallupeista. Kolmen suurimman puolueen järjestys tulee hänen mukaansa olemaan seuraava: SDP 22%, kokoomus 21%, keskusta 19%.

________________________________________

Verkkouutiset: Tässä on Halla-ahon lista

Perussuomalaisten maahanmuuttokriitikon Jussi Halla-ahon tukemat muiden vaalipiirien ehdokkaat ovat valtakunnallisesti tuntemattomia nimiä.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner sanoo tiistain Uutispäivä Demarissa Jussi Halla-ahon perussuomalaisten sisällä tukemien ehdokkaiden listaa eduskuntavaalien kiintoisimmaksi asiaksi.

Jungner nimittää listalla mainittuja Halla-ahon suosikkeja äärikonservatiiveiksi. Puoluesihteerin mukaan Timo Soini on perussuomalaisten sisäänheittotuote, mutta "joukossa on esimerkiksi IKL:n porukkaa".

- Timo Soinin mukana voikin tulla kymmenen sikaa säkissä, joista ei lainkaan tiedetä miten he käyttäytyvät ja kuinka oikeistolaisia he lopulta ovat, Mikael Jungner sanoo Demarissa.

Jungnerin mainitsema Halla-ahon Äänestysvinkkkejä-lista eri vaalipiirien ehdokkaista on ollut olemassa jo pitkään.

Sille kuuluvat nyt seuraavat perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaat: James Hirvisaari (Etelä-Häme), Juho Eerola (Kymi), Olli Immonen (Oulu), Heikki Luoto (Pirkanmaa), Ari Jalonen (Satakunta), Teemu Lahtinen, Johannes Nieminen, Pasi Salonen ja Riikka Slunga-Poutsalo (Uusimaa), Maria Lohela (Varsinais-Suomi) ja uusimpana Jarmo Juntunen (Lappi).

Vahvimpia ehdokkaita läpimenijöiksi ovat Halla-ahon itsensä ohella muun muassa Kymin Eerola ja Varsinais-Suomen Lohela.

- Maahanmuuttokriittisen liikkeen vahvuus on kyvyssä verkkomasinointiin ja äänten keskittämiseen, mikä nähtiin kunnallisvaaleissa 2008. Tuolloin joukko (uskallan sanoa) tuntemattomia henkilöitä puskettiin tehokkaalla verkkopuffauksella valtuutetuiksi ja varavaltuutetuiksi.
Tulevissa eduskuntavaaleissa meillä on mahdollisuus toistaa tämä ilmiö paljon suuremmassa mittakaavassa, Jussi Halla-aho kirjoittaa nettisivuillaan.

- Kyky keskittää ääniä on meidän suurin vahvuutemme ja toivomme tulevissa vaaleissa, hän toteaa suosittelemistaan ehdokkaista.