lauantai 13. marraskuuta 2010

Satakunnan Kansa: Vuolanne: Halla-Aho hivuttaa perussuomalaisia radikaaliin suuntaan

Satakunnan Kansa: Vuolanne: Halla-Aho hivuttaa perussuomalaisia radikaaliin suuntaan 13.11.2010

SDP:n kansanedustaja Antti Vuolanne pitää äärioikeistolaisuuden nousua uhkana suomalaiselle demokratialle ja poliittiselle kulttuurille.

Hänen mukaansa äärioikeistolaisen aineksen vaikutusvalta on kasvussa perussuomalaisten sisällä.

– Vihapolitiikalle ei Suomessa saa antaa valtaa, Vuolanne painottaa.

Vuolanne hämmästelee perussuomalaisten helsinkiläisen eduskuntavaaliehdokkaan Jussi Halla-ahon suosituksia äänestää sellaisia perussuomalaisten muiden vaalipiirien ehdokkaita, joiden mielipiteet ja ohjelmat ovat mahdollisimman lähellä hänen omiaan.

Vuolanteen mielestä perussuomalaisten puheenjohtajalla Timo Soinilla on kova työ äärioikeistolaisten kannattajiensa pitämisessä kurissa.

– Soinin perintöprinssi Halla-aho näyttää jatkuvasti hivuttavan puoluetta radikaalimpaan ja vaarallisempaan suuntaan.

Vuolanne puhui lauantaina Raumalla Satakunnan sosialidemokraattien piirikokouksessa.

__________________________________

SDP:n tiedote: Vuolanne: Vihalle ei saa antaa valtaa

SDP:n kansanedustaja Antti Vuolanne hämmästelee perussuomalaisten helsinkiläisen eduskuntavaaliehdokkaan Jussi Halla-ahon äänestyssuosituksia perussuomalaisten muiden vaalipiirien ehdokkaista, joiden mielipiteet ja ohjelmat ovat mahdollisimman lähellä hänen omiaan.

– Äärioikeistolaisten ainesten vaikutusvalta perussuomalaisten sisällä on kovassa kasvussa. Tämä on uhka suomalaiselle poliittiselle kulttuurille ja demokratialle. Vihapolitiikalle ei Suomessa saa antaa valtaa, Vuolanne painottaa.

Vuolanteen mielestä perussuomalaisten puheenjohtajalla Timo Soinilla on kova työ äärioikeistolaisten kannattajiensa pitämisessä kurissa.
– Soini on toistaiseksi ohittanut olankohautuksella varoituksen sanat äärioikeiston voimistumisesta perussuomalaisten riveissä. Soinin perintöprinssi Halla-aho näyttää kuitenkin jatkuvasti hivuttavan puoluetta radikaalimpaan ja vaarallisempaan suuntaan.

– Perussuomalaisten kannatuksen jatkaessa nousuaan, nyt myös kokoomuksen kustannuksella, olisi kiinnitettävä aikaisempaa enemmän huomiota siihen, minkälaisia toimijoita Soinin taustalla vaikuttaa.

Vuolanne puhui lauantaina Raumalla Satakunnan sosialidemokraattien piirikokouksessa.