sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Turun Sanomat: Yksi skineistä vietti yön putkassa

Turun Sanomat: Yksi skineistä vietti yön putkassa 21.11.2010

Turun kauppatorilla lauantaina kokoontuneista skineistä yksi vietti yön poliisilaitoksen putkassa. Mies vietiin putkaan päihtymyksen ja häiriön aiheuttamisen takia. Hän pääsi aamukahdeksalta kotiinsa.

Rikosylikonstaapeli Satu Värri kertoi, että rikostutkintaa eilisen mielenosoituksen häiritsemisestä ei aloiteta. Ulkomaalaisvastainen parinkymmenen ihmisen ryhmä kokoontui Kauppatorille lauantaina vastustamaan rasisminvastaista mielenosoitusta.

Putkassa oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä myös muutamia päihtyneitä pikkujoulun juhlijoita, mutta Turun yö sujui poliisin mukaan melko rauhallisesti. Poliisin tietoon tuli pari pahoinpitelyä ja kaksi liikenneonnettomuutta.


_______________________________________

YLE Uutiset: Yö sujui hämmingittä Turussa

Turun poliisista kerrotaan, että lauantain ja sunnuntain vastainen yö sujui kaupungissa rauhallisesti lauantain järjestyshäiriöistä huolimatta. Uusnatsit häiritsivät rasisminvastaista mielenosoitusta päivällä kauppatorilla. Skineistä yksi vietiin yöksi putkaan.

Parinkymmenen ihmisen joukko häiritsi lauantaina rasisminvastaista mielenosoitusta Turun kauppatorilla. Hakaristein sonnustautuneet häiritsijät näyttivät natsimerkkejä ja huutelivat rasistisia kommentteja mielenosoitukseen osallistuneille.

Poliisi vei yhden päihtyneen häiriköijän yöksi putkaan, mutta ei pidättänyt ketään. Muut häiriköijät hajaantuivat.

Kauppatorin tapahtumista ei koitunut poliisille rikostutkintaa. Kyse oli yleisestä järjestyksenpidosta, Turun poliisista kerrotaan.