keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kaleva: Vistbacka hämmästelee Halla-ahon listaa

Kaleva: Vistbacka hämmästelee Halla-ahon listaa 24.11.2010

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, kansanedustaja ja ex-ministeri Raimo Vistbacka ihmettelee kansanedustajaehdokas Jussi Halla-ahon tapaa jakaa perussuomalaiset vuohiin ja lampaisiin.

Helsinkiläinen Jussi Halla-aho antaa kannattajilleen nettisivullaan ohjeita siitä, ketä kannattaa missäkin vaalipiirissä äänestää.

Vistbacka kehottaa Halla-ahoa harkitsemaan tilannetta uudelleen. "En oikein ymmärrä, että tohtorismies tekee tällaista", Vistbacka toteaa.

"Pikkasen hämmästelen, tässä mennään vähän asioista edelle", hän toteaa.

Vistbackan mukaan Halla-ahon toimet eivät aiheuta puoluehajaannusta. Vistbackan mukaan hänellä ei ole selvää käsitystä siitä, keitä nämä "hommalaiset" oikein ovat.

"En ole käynyt heidän nettisivuillaan. Olen sen verran vanhanaikainen, että minulla ei ole edes omia nettisivuja", hän toteaa.

Vistbackan mukaan Halla-aho ylentää itsensä asemaan, jota hänellä ei ole.

"En pidä Halla-ahoa mitenkään erikoisena, eri asia on, jos hänellä on itsestään sellaisia käsityksiä", Vistbacka tyytyy toteamaan.

Halla-aho suosittelee nettisivullaan "hommahenkisiä" ehdokkaita eri vaalipiireistä.

Hän on kerännyt listan ehdokkaista, jotka ovat mahdollisimman lähellä hänen omia mielipiteitään ja painotuksiaan.

Halla-ahon mukana perussuomalaisten ehdokkaissa on eroja. Siksi hän pyrkii listauksellaan edistämään sitä, että oikeat ehdokkaat sijoittuvat kärkisijoille puolueen vaalilistoilla.

"Maahanmuuttokriittisen liikkeen vahvuus on kyvyssä verkkomasinointiin ja äänten keskittämiseen, mikä nähtiin kunnallisvaaleissa 2008", hän kirjoittaa ehdokassivullaan.

Halla-aho uskoo, että myös eduskuntavaaleissa tehokkaalla verkkopuffauksella on mahdollista toistaa ilmiö.

Halla-ahon listalla ei ole yhtään perussuomalaisten kansanedustajaa.

Oulun vaalipiiristä Halla-aho suosittaa Olli Immosta ja Lapin vaalipiiristä Jarmo Juntusta.

Immonen on oululainen kaupunginvaltuutettu ja muun muassa Suomen Sisu ry:n Pohjois-Pohjanmaan piiripäällikkö. Juntunen puolestaan on Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto ry:n toiminnanjohtaja Rovaniemeltä.

Muita Halla-ahon suosikkeja ovat James Hirvisaari Asikkalasta, Juha Eerola Kotkasta, Heikki Luoto Tampereelta, Ari Jalonen Porista, Teemu Lahtinen Espoosta, Johannes Nieminen Vantaalta, Pasi Salonen Vihdistä, Riikka Slunga-Poutasalo Lohjalta ja Maria Lohela Turusta.

SDP:n puolusihteeri Mikael Jungner arvioi Uutispäivä Demarissa, että "Timo Soinin mukana eduskuntaan voi tulla kymmenen sikaa säkissä, joista ei lainkaan tiedetä miten he käyttäytyvät ja miten konservatiivisia he ovat".

________________________________________________

Suomen Kuvalehti: Veltto Virtanen syyttää Jussi Halla-ahoa

Kansanedustaja Pertti Virtanen pelkää, että Jussi Halla-aho hajottaa perussuomalaisen puolueen.

Pirkanmaalaiskansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen (ps) on tyytymätön helsinkiläisen kansanedustajaehdokkaan Jussi Halla-ahon (ps) touhuihin.

Virtanen ei pidä siitä, että Halla-aho on laatinut listan niistä perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaista, jotka ovat poliittisesti hänen kanssaan samoilla linjoilla. Listalla on 11 nimeä eri vaalipiireistä.

Veltto pelkää, että halla-aholaiset muodostavat ryhmittymän, joka saattaa herkästi jättää puolueen ja muodostaa oman eduskuntaryhmän.

”Mikään ei ole helpompaa kuin oman eduskuntaryhmän perustaminen”, hän tuhahtaa.

Monet poliittiset tarkkailijat ovat ennakoineet, että perussuomalaiset hajoavat ensi vaalikaudella samalla tavoin kuin SMP:lle kävi 1970-luvulla.

”Halla-ahon lista paljastaa perussuomalaisten hajoamista pelkääville sen, keitä ei ainakaan kannata äänestää”, Virtanen naurahtaa sarkastisesti.

”En sano, että Halla-aho aikoo hajottaa perussuomalaiset, mutta jos joku sen hajottaa, se on tämä Halla-ahon listalla oleva porukka. Tämähän on se vanha menetelmä; ensin omat ihmiset sisään ja sitten hajotetaan koko ryhmä”, hän täsmentää.

Halla-aho pitää maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskriittistä blogia. Helsingin hovioikeus tuomitsi Halla-ahon lokakuussa sakkoihin kirjoituksesta, missä tämä rinnasti islamin pedofiliaan.

Virtanen ei kuitenkaan luonnehdi Halla-ahoa rasistiksi.

”Se on tässä yhteydessä ehkä huono sana”, hän sanoo ja jatkaa: ”Halla-aholaisilla on ehkä muita perussuomalaisia jyrkemmät ja mustavalkoisemmat näkemykset.”

Psykologin koulutuksen saanut Virtanen selittää Halla-ahon listalla olevien ehdokkaiden ehdottomuutta näiden nuoruudella.

”Se on pääasiassa sellaista porukkaa, joka ei ole vielä paljon elämää ja maailmaa kokenut. He edustavat tietynlaista tietokonemaailmasta lähtevää maailmankuvaa, joka taitaa olla hyvin teoreettisella pohjalla.”

Virtanen on ensimmäinen Halla-ahon listaa kritisoiva perussuomalaisten vaikuttaja. Esimerkiksi puheenjohtaja Timo Soini on vältellyt kommentoimasta sitä.

”Minusta se nyt vaan on täysin väärin, että joku tekee puolueen sisälle oman ehdokaslistansa. Eivät isot puolueet sallisi tuollaista ollenkaan”, Veltto Virtanen tuomitsee.