torstai 25. marraskuuta 2010

HS: Poliisi vahvisti: Omistaja pidätetty Tampereen pizzeriapalosta

Helsingin Sanomat: Poliisi vahvisti: Omistaja pidätetty Tampereen pizzeriapalosta 25.11.2010

Pirkanmaan poliisi vahvisti torstaina aamupäivällä, että tuhopoltosta pidätetty mies on pizzerian omistaja. Hänet vangittaneen tänään tai huomenna. Pidätettynä on myös miehen sukulainen, poliisi kertoi. He ovat irakilaisia.

Näin ollen tapaus ei vaikuta lainkaan rasistiselta iskulta tai kostolta, ennemmin pidätykset antavat viitteitä jonkinlaisesta petoskuviosta, joka tosin päätyi ilmeisen tahattomiin kuolonuhreihin.

Poliisi kertoo, ettei teon motiivi ole selvinnyt. Poliisi ei eilen illalla halunnut kommentoida, oliko pizzeria vakuutettu.

Poliisi otti myös eilen illalla vielä kiinni uuden miehen, jota epäillään osalliseksi Hämeenkadun paloon. Poliisilla on nyt siis jo neljä miestä kiinni palon vuoksi. Viimeisin mies otettiin Tampereella, aiemmin kiinniottoja on tehty myös pääkaupunkiseudulla.

HS on koettanut saada yhteyden puhelimitse pizzerian omistajaan maanantaista lähtien. Nyt selvisi syy, miksi hän ei ole voinut vastata.

Kuulustelujen sisältöjä poliisi ei ole vielä ollut halukas valottamaan.

______________________________________

Iltalehti/STT: Pizzerioiden omistajat pelkäävät vastaiskua

Pidätettyjen veljesten sukulaiset ovat järkyttyneitä, kertoo yksi suvun jäsenistä.

- Pojat eivät ole voineet ikinä tehdä mitään tuommoista. Ravintolan omistaja rakasti sitä paikkaa, hän sanoo.

- Olen poikien vanhempien luona. Synkkyys on laskeutunut heidän päälleen.

Puhelimitse tavoitettu mies ei halua nimeään julki. Perhettä ei hänen mukaansa ainakaan tähän mennessä ole uhkailtu, mutta huoli ja pelko ovat suuria.

Tampereella kebab- ja pizzaravintolaa pitävä Murad Helmi on hänkin huolissaan. Hän ei tunne pidätettyjä henkilökohtaisesti, mutta pelkää tapauksen lisäävän rasismia.

-  Meillä on ollut pelko, että voi tulla suomalaisten kostoisku muita ulkomaalaisia vastaan. Tämä varmasti lisää rasismia, mutta en tiedä kuinka paljon.

Murad Helmi kertoo kuitenkin, että ei ole itse saanut uhkauksia tai rumia puheita osakseen tuhopolton jälkeen.