tiistai 23. marraskuuta 2010

MTV3: Poliisi ei pidä tuhopolttoa rasistisena rikoksena

MTV3: Poliisi ei pidä tuhopolttoa rasistisena rikoksena 23.11.2010

Poliisi ei ainakaan tässä vaiheessa pidä Tampereen tuhopolttoa rasistisena viharikoksena. Poliisi on pidättänyt kerrostalon sytyttämisestä yhden miehen.

- Tutkinnassa ei ole tullut esille mitään konkreettista tukea sille, että kyseessä olisi rasistinen rikos. Motiivin suhteen on eri vaihtoehtoja, arvioi tutkintaa johtava rikoskomisario Hannu Kallioniemi.

Palo alkoi pizzeriasta, jonka omistaja on ulkomaalaistaustainen. Kallioniemen mukaan omistajaa ei ole aiemmin esimerkiksi uhkailtu.

- Ei pidä vetää liian nopeita johtopäätöksiä, sanoo Kallioniemi.

Asukkaat yhä evakossa

Hämeenkatu 10:n asukkaat ovat edelleen evakossa. Talossa toimivat ravintolat ja muut liikkeet ovat suljettuina. Pahiten tuhoutuneiden liikehuoneistojen korjaus kestänee kuukausia.

Johtavan palotarkastajan Pekka Mutikaisen mukaan C- ja D-rappujen asukkaat saattavat päästä kotiin jo tällä viikolla. Terveystarkastajan on määrä keskiviikkona tutkia huoneistojen asuinkelpoisuutta.

- Sen sijaan A-rappuun ei ole asiaa pitkään aikaan, sanoo Mutikainen.

Pahiten vaurioituneessa A-rapussa korjaustyöt voivat viedä useita viikkoja. Talon kulmassa sijaitsevassa B-rapussa on lähinnä toimistoja ja vain muutamia asuntoja.

Tampereen Hämeenkatu 10 oli tänään eristetty ja vartioitu. Palon jälkien raivaustyöt on aloitettu.

__________________________________________________

Aamulehti: Yksi pidätetty - Poliisi: kyseessä ei kosto eikä rasistinen isku

Hämeenkadun tulipalon poliisitutkinnassa ei ole tullut esiin konkreettisia viitteitä siitä, että motiivina olisi ravintolayrittäjään tai hänen lähipiiriinsä suunnattu kosto tai rasistinen isku.

Poliisi on pidättänyt tänään miehen, joka otettiin eilen kiinni. Häntä on kuulusteltu, mutta kuulustelujen sisällöstä ei kerrota julkisuuteen tutkinnallisista syistä.

Palon syttymiselle ole saatu vielä varmuutta. Myöskään teon motiivi ei ole selvinnyt.

Tulipalossa kuoli kolme ihmistä.

Kaksi poistui palopaikalta

Tutkinnassa on vahvistunut käsitys siitä, että palopaikalta poistuneilla kahdella henkilöllä on osuutta palon syttymiseen. Henkilöiden

poistumisreitti on tarkentunut. Useiden silminnäkijöiden mukaan henkilöt ovat poistuneet palopaikan läheisyydestä ensin Aleksanterinkatua, sitten kääntyen Kyttälänkadulle ja edelleen siitä Tuomiokirkonkadulle suunta kohti Satakunnankatua. Henkilöt ovat jatkaneet matkaansa Satakunnankatua lännen suuntaan ja siitä edelleen Aleksanterinkatua kohti Lapintietä. Heistä on havaintoja Tampellan alueelta lähinnä Kelloportinkadulta ja Alaverstaanraitilta.

Viimeinen silminnäkijähavainto henkilöistä on Satakunnankadulta Satakunnansillan itäiseltä puolelta ja mitä ilmeisemmin henkilöt ovat jatkaneet matkaansa Satakunnansiltaa pitkin kosken yli.

He eivät välttämättä ole kulkeneet koko matkaa yhdessä