maanantai 29. marraskuuta 2010

YLE: Minna Sirnö: Rasismikortin heiluttelu harmittaa

YLE Tampere: Minna Sirnö: Rasismikortin heiluttelu harmittaa 29.11.2010

Minna Sirnö harmittelee Päivi Lipposen ja Kimmo Kiljusen rasismikirjoitusten kääntyneen pahasti itseään vastaan. YLE Tampereen aamukahvivieraana ollut Sirnö ennakoi Perussuomalaisten hätyyttelevän vaaleissa kolmanneksi suurimman puolueen asemaa. Wikileaks-vuodosta Sirnö odotti lisätietoja mustiin lentoihin liittyen.

Viikko sitten maanantaina tapahtunut tuhopoltto saa Vasemmistoliiton kansanedustaja Minna Sirnön edelleen mietteliääksi. Hän näkee, että tulipalon epäillyt sytyttäjät kuvastavat yleisemminkin arvoilmapiiriä maassamme, kun taloudelliset arvot laitetaan inhimillisten arvojen edelle.

Tulipalon liekit olivat hädin tuskin Tampereella sammuneet, kun muutamat kansanedustajakollegat ehtivät julistaa tulipalon viharikokseksi ja vaativat toimenpiteitä rasismia vastaan. Sirnöltä ei liikene ymmärrystä Päivi Lipposen ja Kimmo Kiljusen kirjoituksille.

- Olen tosi pahoillani siitä, että Päivi Lipposen kaltainen rasisminvastaista työtä tekevä henkilö sortuu tämmöiseen hätiköintiin. En pidä siitä, että tätä käytetään tällä hetkellä myös toisinpäin. Lipposen ja Kiljusen puheenvuorot kääntyivät todella vahvasti rasisminvastaista työtä vastaan, Sirnö harmittelee.

Perussuomalaisista kolmanneksi suurin?

Huhtikuun vaalien lähestyessä gallupeja seurataan entistäkin tiiviimmin. Viimeisimmässä mittauksessa Vasemmistoliiton kannatus pysyi liki ennallaan ja Perussuomalaiset jatkoivat vahvaa menoaan. Minna Sirnö ennakoi, että Perussuomalaiset saattaa seuraavissa vaaleissa nousta jopa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Sirnön mukaan Soinin joukot ratsastavat esimerkiksi työttömyydestä tai hyvinvoinnista puhuttaessa samoilla teemoilla kuin vasemmisto, mutta heidän viestinsä tavoittaa kansan paremmin. Lisäksi ilmassa on voimakas protestihenki.

- On mielenkiintoista nähdä, jos persut kolmannen sijan lunastavat, että miten he sen jälkeen lunastavat poliittisen paikkansa vaikkapa hallituksessa.

Myös Vasemmistoliitossa on menossa vaalien myötä suuri murros, kun eduskunnasta on jäämässä pois kaikkiaan kuusi edustajaa.

- Meillä on sulkupolvenvaihdos käynnissä, jos ei iällisesti, niin ainakin poliittisen historian kannalta, Sirnö toteaa.