perjantai 13. elokuuta 2010

HS: Donner Iltalehdelle: Sdp on ällöttävä

Helsingin Sanomat: Donner Iltalehdelle: Sdp on ällöttävä 13.8.2010

Jos Sdp:n Jutta Urpilainen listasi kokoomuksen kylmäksi halpatyövoiman suosijaksi, perussuomalaiset ulkomaalaisvastaisiksi ja vihreät sinisilmäisiksi, ex-kansanedustaja Jörn Donner haukkuu Urpilaisen oman maahanmuuttolinjan "ällöttäväksi".

Donner arvostelee Sdp:n maahanmuuttopolitiikkaa perjantain Iltalehdessä.

Politiikassa on tapana arvostella vastapuolta, mutta Donnerin kritiikin tekee mielenkiintoiseksi se, että hän on itse ollut Sdp:n europarlamentaarikko ja kaupunginvaltuutettu. Kansanedustajana hän puolestaan edusti ruotsalaista kansanpuoluetta Rkp:tä.

Sdp julkisti maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa eilen. Ohjelmassa käsitellään myös työperäistä maahanmuuttoa, jossa Sdp haluaa säilyttää saatavuusharkinnan eli työlupia myöntäessä pitää arvioida, olisiko työpaikkaan saatavilla kotimaista työvoimaa. Maan hallitus on harkinnan poistamisen kannalla.

"Tämä vanha vitsi, jota (Eero) Heinäluomakin on käyttänyt, että meillä on tietynsuuruinen työttömyys ja maahanmuuttajat vievät meiltä työt, on kyllä vanha ja huono vitsi. Se ei pidä paikkaansa", Donner sanoo lehdessä.