maanantai 25. lokakuuta 2010

Ana María Gutiérrez Sorainen: Husein Muhammed ja Halla-aho

Ana María Gutiérrez Sorainen: Husein Muhammed ja Halla-aho 25.10.2010

Muutama viikko sitten, kun Husein Muhammed oli kirjoittanut blogiinsa ja saanut erittäin kielteisiä kommenteja, ulkomailla asuva kaveri kirjoitti hänelle Facebookissa: ”Husu, tulisit jo pois Suomesta”. Ei käy, sanoimme me muut.

Viime viikolla Husein Muhammed laittoi oman blogin Helsingin vihreiden kotisivulle jo muutamaa päivää aikaisemmin julkaistun kirjoituksen, jossa hän perusteli, miksi pakolaisten on monesti hankala tai melkeinpä mahdotonta jäädä lähialueelle turvaan tai ylipäätään asumaan.

Itse asiassa Husein Muhammed oli samoilla linjoilla toisen vihreän eli Pekka Haaviston kanssa siinä, että lähialue olisi paras ratkaisu pakolaisten asuinpaikaksi. Olen samaa mieltä kuin he, kuten aikaisemmin olen todennut omassa blogissani. Tämä on myös monille lukijoille selvä asia.

Luulisi, että jokainen samaa mieltä oleva kiittäisi Muhammedia kirjoituksestaan ja näin moni teki, mutta keskustelujonossa oli myös paljon muitakin. Muhammedin saamissa kommenteissa luki myös pohdintoja Muhammedin henkilökohtaisesta elämästä. Silminpistävää oli se, kuinka moni näki vaivaksi vaatia Muhammedia tilille työtehtävästään juristina ja pakolaisten asioiden parissa.

Käsitykseni mukaan jokainen rehellinen työ on arvokasta, oli tekijä kuka tahansa ja työkohde kuka tahansa. Idean ydin Hussein Muhammedin blogin keskustelijoille taisi olla kuitenkin se, että maahanmuuttajien parissa työskentelevä on monille kuin itseään myyvä huora, isänmaan petturi ja muuta vastaavaa. Nyt ymmärrän, miksi moni maahanmuuttajien kanssa työskentelevä painuu maan alle eikä osallistu maahanmuuttokeskusteluun lainkaan. Enkä siis ihmettele, miksi Muhammed ei vastannut. Ja työstä vielä, jos niihin tehtäviin ei voida palkata ketään, se tarkoittaa sitä, että Suomi ei enää vastaanota turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Se on kai linjassa nuivan manifestin allekirjoittaneiden linjausten kanssa.

Tämän kaltaiset ”tasokkaat argumentit” ja maahanmuuttajien asioiden parissa työskentelevien vähättely ja jopa viha esintyy myös Jussi Halla-Ahon blogissa. Jussi Halla-Aho oli muutama päivä sitten nähnyt aiheelliseksi kirjoittaa pitkän litanian Husein Muhammedista. Halla-Ahon seuraajat olivat mitä ilmeisemmin tulleet Muhammedin blogiin jakamaan profeettansa yhteen mieheen kohdistuneen kaunan ja vähättelyn.

Mitä muuta voi tehdä kielitohtori kuin raksuttaa samalla, kun Muhammed pureutuu asioihin kokemuksella ja juristien opintojen ja työkokemuksen antamilla evästyksillä. Husein ei lähde Suomesta ja hän on nyt ehdolla ja menossa eduskuntaan. Muhammed on niin varteenotettava haastattaja, että hänen haukkumiselleen annetaan julkisuudessa tilaa ja aikaa. Menestystä Huseinille!