keskiviikko 20. lokakuuta 2010

YLE: Helsingin poliisin voimavarat eivät riitä kerjäämiseen puuttumiseen

YLE Helsinki: Helsingin poliisin voimavarat eivät riitä kerjäämiseen puuttumiseen 20.10.2010

Helsingin poliisi ei pysty hoitamaan kerjäläisongelmaa, jos resursseja vähennetään. Tätä mieltä on Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen.

Aiemmin poliisiylijohtaja Mikko Paatero vaati blogikirjoituksessaan järjestyslakiin pykälää, jonka perusteella poliisi voisi puuttua kerjäämiseen, jos kerjääminen on toistuvaa.

Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen pitää Paateron vaatimusta perusteltuna, mutta epäilee poliisin resurssien riittävyyttä, jos vakansseja vähennetään.

- Tämän hetkiset resurssit Helsingin poliisissa mahdollistavat hyvän turvallisuuden ja järjestyksen ylläpidon, mutta mikäli meidän väkeä ruvetaan vähentämään niin se näkyy kaikessa muun muassa siinä, miten tähän kerjäämiseen liittyviä lieveilmiöitä voidaan hoitaa, sanoo Riikonen.

Sisäministeriön työryhmä esitti kerjäämiskieltoa

Sisäministeriön asettama työryhmä esitti lokakuun alussa, että ammattimainen kerjääminen ja kerjäämisen organisointi kiellettäisiin.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero perustelee vaatimustaan kerjäämisen puuttumiseen sillä, että kerjääminen on kielletty monissa Euroopan maissa, muun muassa Romaniassa.

Paateron mukaan Keski-Euroopassa romanikerjääminen on raakaa järjestäytynyttä rikollisuutta, johon liittyy ihmiskauppaa ja lapsiprostituutiota.

- Suomessa on odotettavissa näitä samoja sivuilmiöitä, sanoo Paatero.