sunnuntai 31. lokakuuta 2010

HS: Helsingin Pride-iskusta epäiltyjen määrä vähentynee kolmeen

Helsingin Sanomat: Helsingin Pride-iskusta epäiltyjen määrä vähentynee kolmeen 31.10.2010

Helsingin poliisi on saamassa heinäkuisen Pride-iskun tutkinnan valmiiksi. Tutkinnanjohtaja Petri Juvosen mukaan kaasuiskusta epäiltyjen määrä vähenee todennäköisesti kolmeen.

Tähän asti poliisi on epäillyt teosta kuutta parikymppistä miestä. Suojelupoliisi on todennut, että ainakin osalla heistä on ollut kytkentöjä äärioikeistolaisiin ryhmiin.

Juvonen ei kerro, miksi epäiltyjen määrä on pienenemässä.

Hänen mukaansa juttu siirtyy tällä viikolla valtionsyyttäjä Jorma Äijälälle, joka ratkaisee, joutuvatko epäillyt vastaamaan rikossyytteisiin käräjäoikeudessa.

Poliisin mukaan epäillyt syyllistyivät pahoinpitelyyn, kokouksen estämiseen ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseen.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueeseen iskettiin kyynelkaasulla ja savusoihduilla Helsingin ydinkeskustassa Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun risteyksen tuntumassa heinäkuun alussa.

Poliisi otti pian iskun jälkeen kolme nuorta miestä kiinni Unioninkadulta Kaisaniemen puiston läheltä. Poliisi tavoitti kolme muuta epäiltyä myöhemmin kesällä.

Asianomistajia eli rikoksen uhreja on yli 80.

Kesän jälkeen homokeskustelu on kiihtynyt. TV2:n Homoillan jälkeen rähinöitä on ollut erityisesti Oulussa.

Poliisin mukaan Oulussa ei ole homoviha-aaltoa, mutta Pohjois-Suomen ainoan homobaarin Yöhuikan asiakkaat ovat eri mieltä.