torstai 15. syyskuuta 2011

Susanna Huovinen: Kansanedustajien letkautukset kuriin!

Susanna Huovinen: Kansanedustajien letkautukset kuriin! 15.9.2011

Onpa ollut hämmentävä viikko. Ensin kuuntelin silmät selällään, kun salissa perustuslain käsittelyn yhteydessä “poistettiin varmistinta”, haukuttiin muita “epäisänmaallisuudesta” ja lopulta heitettiin “natsikortti”. Huh huh, sanon minä. Eduskunnasta muodostuu tätä vauhtia varsinainen pellekoulu, jossa puheita arvioidaan sen mukaan, kuka uskaltaa räikeimpiä termejä käyttää. Ennen täällä on kisailtu parhaimmista oivalluksista eikä siitä, kuka pahimmin toista osaa loukata. Toivon, että puhemiesneuvosto puuttuu tällaiseen kielenkäyttöön.

Mutta eipä tässä vielä kaikki. Eilen hallintovaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho toivoi sotilasjunttaa ja panssarivaunuja Kreikkaan. Siis maahan, jossa edelleen muistetaan hyvin, millaisin ottein sotilasjuntta hallitsi: pelolla ja väkivallalla. Hyvä, että Soini patistaa omiaan ruotuun. Kollega Halla-aho on osoittanut arvostelukyvyn puutetta muissakin lausunnoissaan, mutta tämä oli pohjanoteeraus. Eikä se auta, että tällä kertaa hän perui puheensa. Surullisinta tässä tosiaan on se, että joku luulee tämmöisten puhumisen olevan hyvä ja hauska vitsi. Samaa osoitti se, että kun edustaja Niinistä (ps.) vilautteli natsikorttia salikeskustelussa, ympärillä olevat saman ryhmän edustajatoverit nauroivat ääneen.

Loppuun lisäkysymys: Miksi nuorten ei anneta kasvaa rauhassa aikuisiksi? Tällä viikolla on kerrottu tutkimuksesta, jossa joka kolmas nuori kertoo saaneensa härskejä ehdotuksia aikuisilta verkossa. Mikä näitä ns. “aikuisia” oikein vaivaa? Eikö ymmärretä sitä, millaista pelkoa ja syyllisyyttä voidaan aiheuttaa nuoren ihmisen kasvulle ja elämälle tällaisilla vihjailuilla?

Otan mieluusti vastaan kommentteja ja vastaväitteitä