maanantai 9. maaliskuuta 2009

HS: JSN:ltä vapauttava päätös Halla-ahon kanteluun


Helsingin Sanomat:
JSN:ltä vapauttava päätös Halla-ahon kanteluun
9.3.2009


Ilta-Sanomat/STT:
Jussi Halla-aho hävisi - JSN:ltä vapauttava päätös A-talkille
9.3.2009

YLE Uutiset:
YLElle vapauttava päätös Halla-ahon kantelusta
9.3.2009

Aamulehti/STT:
Halla-ahon kantelu ei tuottanut tulosta: JSN:ltä vapauttava päätös A-talkille
9.3.2009


Julkisen sanan neuvosto:
Päätös 4022/YLE/08 Yle TV1

5.3.2009

Julkisen sanan neuvosto on antanut vapauttavan päätöksen kantelussa, jonka Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho teki neuvostolle.

Halla-ahon mukaan hänen blogi-kirjoituksesta otettua sitaattiaan käytettiin väärin TV1:n A-talk-ohjelmassa 30. lokakuuta.

"Lauseen siteeraaminen kantelijan mielipiteenä on valheellista uutisointia ja tarkoituksellista mustamaalaamista", Halla-aho katsoi kantelussaan.

Yleisradion vastauksen mukaan juontaja luki ääneen kantelijan blogista lauseen, joka esitettiin myös graafisessa muodossa: "Esitän arveluni (jota en käsittele faktana): ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre ".

Ylen mukaan lause siteerattiin tarkasti alkusanoja myöten, eikä missään kohdassa väitetty, että kyseessä olisi kantelijan mielipide.

Julkisen sanan neuvoston mukaan ohjelmassa esitetty sitaatti oli lainattu oikeassa muodossa. Neuvoston mielestä sen esittäminen esimerkkinä blogikirjoituksissa käytettävistä tyyleistä ja keinoista oli tehty asianmukaisesti, eikä se antanut väärää kuvaa kokonaisuudesta.