perjantai 27. maaliskuuta 2009

Tiedonantaja: Pisara valtameressä

Tiedonantaja:
Viikon kolumni:Pisara valtameressä
27.3.2009

Haluatko satakertaistaa blogisi kävijämäärän? Se on helppoa. Kirjoita hyväksyvästi maahanmuutosta ja päivittele muukalaisvihamielisyyden nousua. Pistä tageiksi eli avainsanoiksi Jussi Halla-aho, rasismi ja muukalaisviha - niin jo alkaa tapahtua.

Kun julkaisin blogissani tässä lehdessä olleen kolumnini ”Muukalaisvihamielisyys roihuaa internetissä”, kävijöiden tulva alkoi. Parissa päivässä blogissa oli yli 1 000 käyntiä. Normaalisti - lukuun ottamatta kunnallisvaalien aikaa - lukijoita on julkaisupäivänä vain 10-15, väliaikoina vielä vähemmän.

Ajatuksiani tiukasti polemisoivia kommentteja tuli lähes 40, kun koko kahden vuoden blogikirjoittelun aikana on tullut noin kuusi kommenttia - siis yhteensä.
Kommentit olivat asiallisia, koska kirjoittajat tiesivät, että blogin pitäjä voi poistaa ne, jos teksti on alatyylistä. Kävijälaskuristani näkyi, että kävijät tulivat pääasiassa sivulta hommaforum.org. Lähdin tutkimaan, mikä se on.

Tämä hommaforum sanoo olevansa maahanmuuttokriittinen keskustelufoorumi. Lähinnä se vaikuttaa Jussi Halla-ahon fanisivustolta. Sieltä löytyi linkki blogiini ja ”typerä, sinisilmäinen kommunistitäti” sai siellä märkää rättiä molemmille poskille. Eikä kaikki teksti ollut ihan korrektia.

* * *

Tämän kylmän ja räntäsateisen maan vastaanottamat pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat pisara valtameressä verrattuna maailman laajuiseen muuttoliikkeeseen, se pitäisi olla myös hommalaisille selvää. Maasta toiseen muuttajia on satoja miljoonia joka vuosi. Pakolaisina toiseen maahan pyrki viime vuonna 10 miljoonaa ihmistä ja edellisinä vielä enemmän. Suomeen tuli muutama tuhat.

Vapaa liikkuvuus on ihmisten perusoikeus. Siinä virrassa muuttaa tietysti rajojen yli myös rikollisia ja huijareita. Viranomaisten tehtävä on selvittää huijaukset ja ottaa kiinni rikolliset - mitäpä tuosta sen enempää suuta pieksemään hommaforumilla.

Pienestä Suomesta muutti viime vuosisadan mittaan noin miljoona ihmistä ulkomaille. Ruotsiin muutti 1960-70 luvuilla 300 000 suomalaista. Suomessa ei silloin ollut sotaa tai poliittista vainoa, joten selkeästi leveämmän leivän perään lähdettiin. Onko meillä mitään moraalista oikeutta tuomita rutiköyhistä maista Suomeen tulevia maahanmuuttajia?

Jotkut Ruotsiin muuttaneista suomalaisista putosivat siellä sosiaaliturvan varaan, alkoholisoituivat tai lähtivät rikollisille poluille. Ruotsin valtio ei palauttanut heitä Suomeen, vaan hoiti homman. Ruotsalaisissa lehdissä toistui siihen aikaan rikosuutisten otsikkona ”En finne igen”. Muistakaamme tämä, ja ihmisten erilaisuus. Sivistyneen, vauraan maan on autettava heikoimpia, olivatpa he kotoisin Timbuktusta tai Suomesta.

MARJALIISA SIIRA

Tiedonantaja nro 12 / 27.3.2009