torstai 25. maaliskuuta 2010

Aamulehti: Isku-Volleyn johto ja pelaajat ihmettelevät rasismivihjauksia

Aamulehti: Isku-Volleyn johto ja pelaajat ihmettelevät rasismivihjauksia 25.3.2010

Tunteet löivät yli laidan sunnuntain puolivälierässä Sastamalassa. Jälkipuinti jatkuu edelleen.

Tilanne oli karata käsistä ottelusarjan viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä. VaLePan meksikolaishakkuri José Luis Martell paukautti kovan iskulyönnin vihellyksen jälkeen. Martell ajautui lyöntinsä jälkeen Isku-Volleyn kenttäpuolelle ja pian alkoi suukopu. Ensimmäisenä häntä oli vastassa tamperelaisten kakkosluotsi Pasi Palonen.

Toimittaja Jari Penttilä kolumnoi tiistaina 23. maaliskuuta ilmestyneessä Tyrvään Sanomissa näin: "Yksi asia, jota suuri yleisö ei ehkä tiedä, on, että temperamenttinen hakkuri Jose-Luis Martell joutui loppukahinoissa kuuntelemaan ilmeisen rasistista pilkkaa vastapuolen taholta. Sellaista joka ei enää kuulu 2000-luvun urheiluun."

Iskun puheenjohtaja Kari Kallio pitää vihjauksia ikävinä.

- Pelaajamme ovat kiistäneet rasistisen kielenkäytön. Toisaalta syytöksiä ei ole yksilöity. Jos jotain sellaista olisi tapahtunut, miksei mitään kirjattu pöytäkirjaan, Kallio kummastelee.

Ottelupöytäkirjasta oli vastuussa pelin tuominnut liigaerotuomarien puheenjohtaja Pasi Hakkarainen.

- Verkkotuomari, ottelutarkkailija tai esimerkiksi VaLePan kapteeni ei kertonut minulle rasistisesta kielenkäytöstä. Jos sellaisesta olisi ollut näyttöä, olisin ajanut rasistista kieltä käyttäneen pelaajan ulos erästä ja tehnyt asiasta raportin pöytäkirjaan. Päätökset tehdään aina käytettävissä olevien faktojen pohjalta, Hakkarainen valottaa liigan sääntöjä.

Martellin kanssa kiivaaseen sananvaihtoon osallistunut Iskun pelaaja Sauli Silpo kiistää rasistiset kommentit.

- Englanniksi siinä huudettiin puolin ja toisin, mutta rasistisia ilmauksia ei käytetty. Se on varmaa, Silpo vannoo.

Iskun puheenjohtaja Kallio toteaa, että seurassa suhtaudutaan rasismiin ehdottoman kielteisesti. Sattumoisin juuri sunnuntaina päättyi YK:n rasismin vastainen viikko.

- En hyväksy sellaista missään oloissa, Kallio lausuu.

VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins suhtautuu kohuun rauhallisesti. Enemmän mieltä painaa putoaminen mitalipeleistä.

- En pysty kertomaan tarkalleen, mitä tilanteessa huudettiin. Sen voin sanoa, etten pitänyt siitä mitä näin ja kuulin, Krastins sanoo.

VaLePan puheenjohtajan Antti Korpelan mukaan tapausta ei ole käsitelty seuran sisällä.

Pekka Aalto