tiistai 30. maaliskuuta 2010

Iltalehti: Maija Vilkkumaa raivostui rasisteille

Iltalehti: Maija Vilkkumaa raivostui rasisteille 30.3.2010
MTV3: Maija Vilkkumaa raivostui rasismista

Huhtikuussa uuden levynsä julkaiseva Maija Vilkkumaa arvostelee blogissaan viimeaikaista maahanmuuttokeskustelua. Thaimaassa lomaillut laulaja sanoo ahdistuneensa suomalaisten rasismista, joka hyppäsi taas silmille kotiinpaluun myötä.

- Internetissä ääliöt höpisevät järjettömiä juttujaan ja levittävät rasistista ilosanomaansa, Vilkkumaa lataa lauantaisessa blogikirjoituksessaan.

Vilkkumaa ihmettelee maahanmuuton vastustajien uskoa siihen, että "kaikki muualta maailmasta haluavat tulla väkisin Suomeen nauttimaan muutamista haisevista ilmaisista euroista".

Blogin lukijoilta on kuitenkin tullut myös kriittistä palautetta.

- Maahanmuutosta on turhaa puhua, kun Sinä Maija Vilkkumaa et siitä selvästikään mitään ymmärrä, lataa nimimerkki Gadling.

Maanantaina keskusteluun oli tullut jo lähes sata vastausta. Vilkkumaa ei silti halunnut enää kommentoida asiaa Iltalehdelle.

Tueksi ilmaantui myös kollega Anssi Kela.

- Maija, kuten huomaat, niin toisinaan tämä bloggaaminen on melkoinen Damokleen miekka. On hyvä ratkaisu olla kommentoimatta ihan kaikkea, Kela kannusti vastauksessaan.

__________________________________________

MTV3: Maija Vilkkumaa raivostui rasismista

Laulajatar Maija Vilkkumaa kiivastui maahanmuuttokeskustelusta ja avautui blogissaan mietteistään.

Vilkkumaa kertoo kirjoituksessaan palanneensa lomalta ja hämmästyneensä Suomessa kiivaasti käytävää maahanmuuttokeskustelua.

– Ilmeisesti jengi elämöi tosissaan ja paljon siitä kuinka tänne vaan tunkee niitä ”saatanan elintasopakolaisia” ja ”missä on suomalaisten työt”. Internetissä, jossa kuka vaan voi sanoa mitä vaan, ääliöt höpisevät järjettömiä juttujaan ja levittävät rasistista ilosanomaansa, Vilkkumaa kirjoittaa blogissaan.

Vilkkumaa toteaa blogissaan, että ulkomaalaisten on yleensä vaikea tulla ja sopeutua Suomeen.

– Olen ihmetellyt maahanmuuton vastustajien vankkumatonta uskoa siihen, että kaikki ihmiset muualta maailmasta haluavat tulla väkisin Suomeen nauttimaan muutamista haisevista ilmaisista euroista, vaikka heillä olisi asiat oikein hyvin kotimaassaan. Mistä ihmeestä tällainen