lauantai 27. maaliskuuta 2010

YLE: Nettihyökkääjät iskivät pikkukunnan internet-sivuille

YLE Uutiset: Nettihyökkääjät iskivät pikkukunnan internet-sivuille 27.3.2010

Ulkomaalaisvastaiset hyökkäykset suomalaisille nettisivuille jatkuvat. Tällä kertaa ulkomaalaisvastaista materiaalia oli päästy ujuttamaan varsinaissuomalaisen kunnan internet-sivuille.

Taivassalon kunnan www-sivuille oli lisätty lauantai-iltana asiatonta kuva- ja tekstimateriaalia maahanmuuttoministeri Astrid Thorsista. Aineistot olivat internetissä noin kahden tunnin ajan, minkä jälkeen kunnan sivut palasivat normaaleiksi.

Taivassalon kunnan internet-sivuja ylläpitävän yrityksen mukaan vielä on epäselvää, miten sivustolle on päästy murtautumaan. Luultavimmin hakkerit ovat saaneet haltuunsa käyttäjätunnukset ja salasanat, joiden avulla sivuille on päästy huomaamattomasti.

Taivassalon kunnanjohtaja Vesa Rantala ei osaa sanoa, miksi juuri Taivassalon sivuille on hyökätty. Hän aikoo perehtyä asiaan yhdessä palveluntarjoajan kanssa ja harkitsee rikosilmoituksen tekemistä.

Aiemmin nettihakkerit ovat murtautuneet poliitikkojen nettisivuille. Viime viikonloppuna hyökkäysten kohteeksi joutuivat SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman kotisivut. Tiedossa ei ole, kytkeytyykö kunnan verkkosivuille tehty hyökkäys poliitikkojen verkkosivuille tehtyihin hyökkäyksiin.

Viestintäviraston tietoturvayksikön päällikön Erka Koivusen mielestä salasanat ovat huono tapa varmentaa käyttäjän henkilöllisyys nettisivuilla. Internet-sivujen ylläpitäjiä kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota tietoturvallisuuteen.