sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Vartti: Sadat ennakkoluulot lensivät roskikseen

Vartti: Sadat ennakkoluulot lensivät roskikseen 28.3.2010

Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla heitettiin viime lauantaina ennakkoluuloja roskakoriin.

Suomen Punaisen Ristin (SPR) vapaaehtoiset haastoivat kaupunkilaisia rasisminvastaisella viikolla luopumaan ennakkoluuloista järjestämällä Tee ympäristöteko - luovu ennakkoluuloistasi -tapahtuman. Aukiolle oli pystytetty roskakori, jonne heitettiin päivän aikana satoja ennakkoluuloja.

- Kokemus oli positiivinen. Ihmiset suhtautuivat tapahtumaan vielä myönteisemmin kuin kuvittelimme. Monet halusivat puhua teemasta ja siitä, mitä rasismi on, sanoo SPR:n Itä-Helsingin osaston monikulttuurisuustoiminnan vapaaehtoistyöntekijä Meri Korniloff.

Myös rasismia kokeneet tulivat kertomaan vapaaehtoistyöntekijöille kokemuksistaan. Keskustelua asiasta virittäneiden mukaan rasismia on muun muassa se, jos ihmistä ei hyväksytä, vaikka hän olisi mukava, mutta kuuluu johonkin tiettyyn ryhmään.

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma tullaan hyvien kokemusten saattelemana järjestämään Korniloffin mukaan myös ensi vuonna.

- Se oli yllättävää, miten hyviä keskustelut olivat. Selvää on, että ennakkoluuloja on sekä enemmistön että vähemmistön edustajilla, Korniloff toteaa.