perjantai 26. maaliskuuta 2010

Vartti: Joukkotappelu osoittautumassa rasistiseksi hyökkäykseksi

Vartti: Joukkotappelu osoittautumassa rasistiseksi hyökkäykseksi 26.3.2010

Myöhään tiistai-iltana Herttoniemen metroasemalla tapahtunut joukkotappelu on ilmeisesti ollut hyökkäys kahta ulkomaalaistaustaista miestä vastaan.

Miehet ovat ainoat kaksi henkilöä, jotka kuljetettiin tapahtumien jälkeen Malmin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Paikalla olleen monikymmenpäisen joukon keskellä pahoinpideltyjen miesten avuksi oli tullut bussinkuljettaja, jolla oli mukanaan kättä pidempää.

Poliisi tutkii edelleen asiaa pahoinpitelynä.

Tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei voi kertoa, onko tappelussa käytetty teräaseita.

(päivitetty versio 29.3.)

Myöhään viime viikon tiistai-iltana Herttoniemen metroasemalla Helsingissä tapahtunut joukkotappelu on ilmeisesti ollut hyökkäys kahta miestä vastaan. Miehet ovat ainoat kaksi henkilöä, jotka kuljetettiin tapahtumien jälkeen Malmin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisin mukaan kahakassa oli osallisina kymmeniä noin parikymppisiä miehiä. Sekä uhrit että heidän pahoinpitelystään epäillyt miehet ovat ulkomaalaistaustaisia.

Tapaukseen liittymätön bussinkuljettaja hälytti poliisin paikalle.

Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä.

- Esitutkinta on edelleen kesken ja olemme kuulustelleet paljon ihmisiä, sanoi komisario Outi Petersohn Helsingin poliisista maanantaina.

Se, että tapauksen osapuolet edustavat eri kansalaisuustaustoja, ei Petersohnin mukaan automaattisesti tarkoita, että kyseessä olisi nimenomaan rasistinen rikos.

Tässä vaiheessa tutkimuksia poliisilla ei ole tapauksesta uutta kerrottavaa. Esimerkiksi sitä ei ole voitu kertoa, onko tappelussa käytetty teräaseita.

Osapuolten puhuttamisen lisäksi poliisi on käyttänyt asian selvittämisessä apuna metroaseman valvontakameroita.

(3. versio 19.4.)

Kaksi sairaalaan joukkotappelusta metroasemalla

Kymmeniä parikymppisiä miehiä osallistui tappeluun Helsingin Herttoniemen metroasemalla myöhään tiistai-iltana. Poliisi sai ulkopuoliselta henkilöltä hälytyksen paikalle kello 23.35.

Tappelun seurauksena kaksi miestä vietiin hoidettavaksi Malmin sairaalaan. Kolmen partion poliisiosasto hajoitti joukon ja vei neljä henkilöä poliisiasemalle henkilöllisyyden varmentamista varten. Poliisin mukaan tappeluun saattoi osallistua yhteensä jopa 50 miestä.

Poliisi selvitteli tapahtumien kulkua läpi yön ja jatkaa tutkimuksia muiden muassa siitä, mikä oli syynä joukkotappeluun.