sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Aamulehti: Haavisto: ”Myös maahanmuuttokriittiset tulleet kiittelemään”

Aamulehti: Haavisto: ”Myös maahanmuuttokriittiset tulleet kiittelemään” 22.1.2012

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kieltää hänen äänivyörynsä olleen niin sanottu vastajytky. Hän päin vastoi uskoo, että moni perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestänyt on tällä kertaa antanut äänensä hänelle.

– Myös maahanmuuttokriittiset ihmiset ovat tulleet kiittelemään työtäni Afrikassa. Heidän mielestään on hyvä, että ihmisiä autetaan myös heidän kotiseuduillaan, Haavisto kertoo Musiikkitalolla.

Perussuomalaisten Timo Soini sai Haavistoon verrattuna vähäisen äänimäärän ja jäi jo alussa ulos kakkospaikkakilpailusta.

Haaviston mukaan vaalin tulos ei kuitenkaan ratkea ennen kuin kaikki äänet on laskettu.

– Tämä on erittäin tiukka kisa.

___________________________________________________

Iltalehti: Haavisto perussuomalaisten tuesta: "Tämä on paradoksi"

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalivalvojaisiin alkoi eilen illalla virrata yllättäen perussuomalaisten kannattajia.

Haavisto hämmästeli maanantaina Helsingin Kalliossa pitämässään vaalitilaisuudessa sitä, miten vaalivalvojaisiin Tavastialle saapui sunnuntai-iltana täysin uusia kasvoja.

Kakkoskierroksen varmistuttua paikan päälle oli tullut paljon perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Timo Soinin puolustajia, jotka nyt ilmoittivat seisovansa vihreiden joukoissa.

- Tämä on paradoksi, mutta kyse on ihmisistä, jotka kokevat olevansa marginalisoituja, Haavisto pohti lehdistön edessä maanantai-iltapäivänä Kalliolassa.

Samaan hengenvetoon Haavisto sanoutui kuitenkin irti vastajytky-termistä.

- Kannattajikseni on tullut ihan samoja ihmisiä, jotka rakensivat jytkyn viime keväänä.

Vihreiden presidenttiehdokas kuvaili Soinin käyttäneen kampanjansa aikana "ihmisten kieltä" ja totesi itsekin pystyneensä samaan suoritukseen.

- Monella suomalaisella on se tunne, että he ovat reunalla ja heitä tyrkitään sivuun. Henkinen ilmapiiri on Suomessa huono, Haavisto puhui.

Haaviston nousu toiselle kierrokselle näkyy myös perussuomalaisten suosimalla maahanmuuttokriittisellä Hommaforum-keskustelupalstalla, jossa puhaltaa nyt uudet tuulet: siellä käydään nyt debattia siitä, pitäisikö Haavistoa kannattaa vai ei.

________________________________________

MTV3: Vuoden pakolaisnainen Niinistöstä: Aivan mieletöntä

Vuoden 2009 pakolaisnaiseksi valittu Fatbardhe Hetemaj on riemuissaan kokoomuksen Sauli Niinistön vaalituloksesta.

– Aivan mieletöntä. Katsoin, miten tyyni Sauli oli. Itse olisin hyppinyt ilmaan, Hetemaj kertoo.

Hetemaj jatkaa Niinistön hehkuttamista muun muassa yhteisöpalvelu Facebookissa.

– Aion jatkaa Facebook-hypetystä. Ja jalkaudun ihmisten pariin sekä korostan, miksi Sauli olisi hyvä presidentti.