perjantai 13. tammikuuta 2012

Iltalehti: Potkii maassa makaavaa uhria - Hurja tappelu tallentui videolle!

Iltalehti: Potkii maassa makaavaa uhria - Hurja tappelu tallentui videolle! 13.1.2012

Maria!-ohjelmasta tuttu Lauri Taats löi ja potki Helsingin yössä.

Marraskuussa 2010 tapahtunutta väkivallantekoa puitiin Helsingin käräjäoikeudessa tammikuun alussa.

Todistusaineistona esitettiin turvakameratallenna josta näkyy, kuinka televsiokasvo Lauri Taats ja hänen ystävänsä, Dance-ohjelmasta tutuksi tullut Ima Iduozee, lyövät ja potkivat kahta miestä aamuyön tunteina Helsingin ydinkeskustassa.

Videotallenne paljastaa, kuinka iskujen kohteeksi joutunut mieskaksikko käy ensin juttelemassa kadulla tupakoivien julkkismiesten kanssa. Kaksikko poistuu paikalta, mutta toinen miehistä palaa hetken kuluttua paikalle ja saa äkillisesti osakseen hurjan iskuryöpyn Taatsin ja Iduozeen taholta. Lyöntien lisäksi maahan kaatuvaa miestä potkitaan.

Myös kaverinsa luokse tullutta miestä lyödään ja potkitaan useita kertoja. Videon lopussa Taats ja Iduozee pakenevat poliisiautoa juosten.

"Haukkui neekeriksi"

Esitutkinnassa Lauri Taats kertoi poliisille, että mieskaksikko oli tullut heidän luokseen haastamaan riitaa, ja että kyse oli itsepuolustuksesta.

- Päätin ennakoivasti pienen väistön kanssa lyödä häntä. Saattaa olla että se olin minä joka löin häntä ensin, tv-kasvo kuitenkin tunnusti.

Iduozee yhtyy kertomuksessaan Taatsin näkemyksen siitä, että tappelutilanne syntyi heille vieraan mieskaksikon rasistisen provokaation seurauksena.

- Toinen heistä alkoi haukkumaan minua neekeriksi. Mies käyttäytyi aggressiivisesti.

- Muistelen antaneeni hänelle nyrkillä osumaa ja potkaisin, Iduozee kuvailee yön tapahtumia.

Helsingin käräjäoikeus antaa jutussa päätöksensä myöhemmin tässä kuussa. Lauri Taats ei ole tapauksen julkitulon jälkeen työskennellyt Maria!-ohjelmassa.