perjantai 13. tammikuuta 2012

HS: Jussi Niinistö hämmästelee Lipposen äärioikeistolaissyytöstä

Helsingin Sanomat: Jussi Niinistö hämmästelee Lipposen äärioikeistolaissyytöstä 13.1.2011
Timo Soini: Jussi Niinistö on kelpo mies (blogi)

Perussuomalaisten kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö hämmästelee Sdp:n presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen hänelle antamaa äärioikeistolaisleimaa.

"Lipponen luokittelee minut kansanvallan ja demokratian vastustajaksi. Onkohan hän erehtynyt henkilöstä", Niinistö sanoo.

Lipponen syytti torstaina Ylen vaalitentissä perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia siitä, että tämä ei ole riittävän tiukasti puuttunut puolueen edustajien rasistisiin puheisiin. "Perussuomalaiset ei ole mikään äärioikeistolainen puolue, mutta siellä on selkeästi äärioikeistolaisia, kuten Halla-aho ja Niinistö, jotka julkisesti halveksivat demokratiaa ja piileksivät Timo Soinin leveän selän takana", Lipponen totesi.

Niinistö kummastelee saamaansa äärioikeistoleimaa. "Esimerkiksi vaalikonevastausten perusteella minut on yleensä leimattu lähinnä vasemmistolaiseksi. Harva äärioikeistolainen kannattaa hyvinvointivaltiota kuten minä", Niinistö sanoo.

Toisaalta Niinistö on joskus itse arvioinut olevansa "maanpuolustuksessa oikealla".

Niinistön mukaan Lipposen puheet täyttävät herjauksen tunnusmerkit. "Hän käyttää leimakirvestä ja yrittää sillä pelotella. Vaikka asia ei pidä paikkaansa, siitä jää ihmisille epäilyksen siemen: onkohan siinä Jussi Niinistössä jotain epäilyttävää", Niinistö sanoo.

"Minullakin on paljon näkemyksiä Paavo Lipposesta, mutta en niitä kyllä ryhdy julkisesti kertomaan", Niinistö sanoo.

Niinistö korostaa itse, että ei kuulu perussuomalaisten halla-aholaiseen siipeen eikä toimi maahanmuuttovastaisella Homma Forum-nettisivustolla. Hän ei omien sanojensa mukaan ole koskaan ollut Suomen Sisu-järjestön jäsen.

Viime keväänä Uusi Suomi -nettilehti kuitenkin kertoi, että 1990-luvulla Niinistö kirjoitti artikkeleita äärioikeistolaiseksi luonnehdittavan Kansallinen Kulttuuririntama -järjestön "Valkoinen Rintama"-lehteen.

Filosofian tohtori Niinistö on toiminut vuodesta 2004 historian dosenttina sekä Helsingin yliopistossa sekä Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Niinistön väitöskirja Paavo Susitaival 1896-1993: Aktivismi elämänasenteena ilmestyi vuonna 1998. Tutkimuksissaan hän onkin keskittynyt lähinnä Suomen itsenäistymisen alkuajan oikeistolaiseen aktivismiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini puolusti Niinistöä perjantaisessa blogikirjoituksessaan., jonka otsikko oli "Jussi Niinistö on kelpo mies".

"Kaikkea ei pidä sietää – edes Paavo Lipposelta", Soini kirjoitti. Soinin mukaan Niinistö joutui "syyhyttä saunaan", koska on Soinin luottomies.

Soini pohti blogissaan, että johtuiko Lipposen hyökkäys Niinistön pakkoruotsinäkemyksistä. Niinistö istuu Suomalaisuuden liiton hallituksessa, joka on yksi äänekkäimpiä pakkoruotsin vastustajia.

"Jussi Niinistö vastustaa pakkoruotsia. Niin minäkin", Soini kirjoitti.

__________________________________________________

Uusi Suomi: Soini reagoi poikkeuksellisesti: ”Tämä oli uusi hyökkäys”

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini on tottunut puolustamaan kansanedustaja Jussi Halla-ahoa, mutta luottomies Jussi Niinistön luokitteleminen äärioikeistolaiseksi sai Soinin kiivastumaan torstaina. Soini katsoo kilpakumppaninsa Paavo Lipposen hyökänneen ”asiattomalla” väitteellään Soinin vaalikampanjaa vastaan.

Kansanedustaja Jussi Niinistö (peruss.) on Soinin presidentinvaalikampanjan päällikkö. Paavo Lipponen (sd.) niputti eilisessä rasismiväittelyssä Niinistön ja Jussi Halla-ahon perussuomalaisten ”äärioikeistolaisiksi” kansanedustajiksi.

–Niinistö on vaalipäällikköni. Tämä oli uusi hyökkäys, hyökkäys vaalikamppanjaani vastaan. Väitetään, että kampanjaani johtaa äärioikeistolainen, sanoo Soini Uudelle Suomelle.

Jo eilisessä tv-lähetyksessä Soini kuvasi Lipposen väitettä käsittämättömäksi leimauspuheeksi.

–Jussi Niinistö on arvostettu filosofian tohtori, tutkija, dosentti ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, eikä ole mistään rikkeestä ollut koskaan syytteessä. Pidän tätä täysin käsittämättömänä leimauspuheena, Soini vastasi Lipposelle.

Jussi Niinistö, jolla tosin on äärioikeistolaiseksi katsottavaa menneisyyttä, onkin tullut kansanedustajana tunnetuksi lähinnä maanpuolustusasioihin keskittyvänä asiapoliitikkona. Itse hän luokittelee olevansa ”enemmän vasemmalla kuin oikealla, paitsi maanpuolustuksessa”.

Tänään Soini puolusti luottomiestään vielä blogikirjoituksen verran. Erikoiseksi kirjoituksen tekee se, että samanlaisen syytöksen kohteeksi joutunutta Jussi Halla-ahoa ei mainita lainkaan, saati puolusteta.

Soinin mukaan Niinistöä oli puolustettava, koska syytös oli uusi. Halla-ahon osalta keskustelua äärioikeistolaisuudesta ja maahanmuuttajavastaisuudesta on käyty pitkään.

–Olen [Halla-ahosta] lausunut lausuttavani, sanoo Soini.

Perussuomalaisten ehdokas on tällä viikolla joutunut kahdesti puolustautumaan muiden ehdokkaiden yhteisessä tulituksessa. Tiistaina väiteltiin ruotsiksi, eilen suomeksi Ylen lukiolaistentissä.

Axel Freudenthal esille

Eilen Soinia syyteltiin muukalaisvastaisten puheiden sallimisesta puolueessaan. Soini otti vastaiskuna esiin Ruotsalaisen kansanpuolueen Freudenthal-kunniamerkin sekä Paavo Arhinmäen (vas.) vaalijulistetta tehneen taiteilija Teemu Mäen.

Mäki on kiistelty hahmo, joka sai vuonna 1991 tuomion eläinrääkkäyksestä "kissantappovideonsa" vuoksi. Axel Olof Freudenthal (1836–1911) puolestaan oli svekomaanien johtohahmoja, kielentutkija, joka katsoi silloisten rotuoppien perusteella suomenkielisten olevan ruotsinkielisiä alempiarvoisempaa kansaa.

–Kaverihan oli selvä rasisti, sanoo Soini.

–Hyväksyykö RKP:n ehdokas [Eva Biaudet] filosofian, jonka nimissä he jakavat kunniamerkkejä?

Soinin mielestä vuosisadan ajan haudattuna olleen miehen vetäminen keskusteluun on perusteltua.

–Mitä luulet että sanottaisiin, jos Stalinin nimissä jaettaisiin kunniamerkkejä? hän vastaa ihmettelyyn.

Josif Stalin oli Neuvostoliiton johtaja, jonka hirmuvallan aikaisissa vainoissa kuoli jopa satojatuhansia maan kansalaisia.


__________________________________________________

Aamulehti: Perussuomalaisten ryhmänjohtaja: ”Häpeällistä loanheittoa”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmäjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner hämmästyi Jussi Niinistön nimen mustamaalaamisesta

- Likainen temppu. Loanheitto on alkanut.

Näin kommentoi Ruohonen-Lerner eilistä presidenttiehdokkaiden vaalitenttiä.

Yleisradion ja Järvenpään lukiolaisten järjestämässä vaalipaneelissa erityisesti demareiden Paavo Lipponen hyökkäsi perussuomalaisia vastaan kuumaksi äityneessä rasismi- ja demokratiakeskustelussa.

Lipposen mukaan perussuomalaisten kansanedustajat Jussi Niinistö ja Jussi Halla-aho piileskelevät Soinin ison selän takana.

– Todella ikävää mustamaalausta. Olen kauhean pahoillani Jussi Niinistön puolesta. En ole koskaan kuullut hänen suustaan yhtään rasistista lausuntoa, Ruohonen-Lerner sanoo.

Niinistö on muun muassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja.

– Totta kai hän ottaa kantaa puolustuspoliittisiin asioihin, mutta rasistisiin puheisiin hän ei ole sortunut.

Ruohonen-Lernerin mukaan eilisiltainen paneeli osoitti, että mopo alkaa päästä muutamilta ehdokkailta jo käsistä.

– On häpeällistä, että tällaisia sammakoita päästetään suusta.

___________________________________________________

Ilta-Sanomat: Kova äärioikeistolaisväite - Soini puolustautuu

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Timo Soini puolustaa kansanedustaja Jussi Niinistöä blogissaan.

Sdp:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen nimitti puolustusvaliokunnan puheenjohtajaa, kansanedustaja Jussi Niinistöä (ps) ja hallintovaliokunnan puheenjohtajaa, kansanedustaja Jussi Halla-ahoa (ps) äärioikeistolaisiksi Ylen presidenttitentissä torstaina.

- Perussuomalaiset ei ole mikään äärioikeistolainen puolue, mutta siellä on selkeästi äärioikeistolaisia, kuten Halla-aho ja Niinistö, jotka julkisesti halveksivat demokratiaa ja piileksivät Timo Soinin leveän selän takana, Lipponen ilmoitti.

Timo Soini puolustaa Niinistöä perjantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan.

- Kaikkea ei pidä sietää – edes Paavo Lipposelta, Soini kirjoittaa.

- Tunnen Jussi Niinistön pitkältä ajalta. Hän on luotettava suomalainen mies. Filosofian tohtori, dosentti ja perheenisä.

Soinin mukaan perussuomalaisten puolue- ja kenttäväki luottaa Niinistöön, joka toimii presidentinvaaleissa Soinin vaalipäällikkönä.

- Jussi Niinistöllä on ollut merkittävä rooli Perussuomalaisten nousussa. Nyt tämä kelpo mies yritetään leimata ääri-ihmiseksi. Not in my name.

- Puolustan ystävääni ja luottomiestäni asiattomuuksia vastaan.

Mielenkiintoista Soinin blogikirjoituksessa on se, että hän ei mainitse siinä sanallakaan Jussi Halla-ahoa, jota Lipponen myös nimitti äärioikeistolaiseksi Ylen tentissä.
__________________________________________________

Timo Soini: Jussi Niinistö on kelpo mies (blogi)

Entinen pääministeri Paavo Lipponen väitti eilisessä tv:n vaalitentissä Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistöä äärioikeistolaiseksi.

Kaikkea ei pidä sietää – edes Paavo Lipposelta.

Tunnen Jussi Niinistön pitkältä ajalta. Hän on luotettava suomalainen mies. Filosofian tohtori, dosentti ja perheenisä.

Jussi Niinistö on pätevä ja arvostettu puolustuspolitiikan asiantuntija. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pitkäaikaisena pääsihteerinä hän oli luomassa pohjaa Ison Jytkyn toteutumiselle.

Perussuomalainen puolue- ja kenttäväki luottaa Jussi Niinistöön. Hyvä ja moraalinen työ muistetaan ja sitä arvostetaan.

Jussi Niinistö on vaalipäällikköni näissä presidentinvaaleissa. Oli muuten viime presidentinvaaleissakin. Jussi Niinistöllä on ollut merkittävä rooli Perussuomalaisten nousussa. Nyt tämä kelpo mies yritetään leimata ääri-ihmiseksi. Not in my name.

Jussi Niinistö on arvostettu lippuasiantuntija ja Suomen historian tuntija. Pätevä Perussuomalainen kansan valitsema kansanedustaja. Tämä sopii huonosti lipposlaiseen maailmankuvaan, jossa Perussuomalaiset halutaan leimata umpimielisiksi impivaaralaisiksi.

Puolustan ystävääni ja luottomiestäni asiattomuuksia vastaan.

Puolustan kaikkien suomalaisten oikeutta omaan kunniaansa asiattomia hyökkäyksiä vastaan. Jussi Niinistö joutui syyhyttä saunaan – siksi, että on minun luottomieheni.

J.K. Jussi Niinistö vastustaa pakkoruotsia. Niin minäkin. Väikkyykö Lipposen hyökkäyksen takana itse asiassa hänen RKP:ltä saamansa Freudenthal-mitali? Ja onko soveliasta RKP:lta, joka aina ja kaikkialla esiintyy suvaitsevaisuuden etuvartiona, jakaa tunnetulle rasistille omistettua mitalia?