keskiviikko 25. tammikuuta 2012

YLE: Johtavan virkamiehen facebookin Haavisto-tölväisystä meteli Riihimäellä

YLE Häme: Johtavan virkamiehen facebookin Haavisto-tölväisystä meteli Riihimäellä 25.1.2012

-Ei sivarihomoa presidentiksi, kirjotti Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja facebookiinsa seinälle ja sai Vasemmistoliiton toisen varapuheenjohtajan kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen näkemään punaista. Aamupostin mukaan virkamiehen rasistisiakin sävyjä sisältäneet nettikirjoitukset nostetaan esiin Riihimäen kaupunginhallituksessa.

Riihimäen kaupungin virkavapaalla olevaa kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Jari Lehtovärettä syyllistetään virkamiehelle sopimattomista facebook-kirjoituksista.

Aamupostin mukaan Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen on seurannut Lehtoväreen mauttomina pidettyjä kommentteja sosiaalisesta mediasta ja paheksuu virkamiehen käytöstä.

-Homosivari presidenttinä -ei ikinä! kirjoitti Lehtoväre facebookiinsa ehdokas Pekka Haavistosta.

-Pidän tällaista puheta sosiaalisessa mediassa johtavalta virkamieheltä hävyttömänä käytöksenä. Kyse on julkisesta esiintymisestä, Pekonen sanoo Aamupostissa.

Pelkosen mukaan kyse ei ole vain Haavisto-kommentosta vaan sivulla on kommentoitu halventavasti myös presidentti Tarja Halosesta ja heitelty rasistisina pidettäviä näkymyksiä.

Kansaedustaja aikoo ottaa asian esille kaupunginhallituksen kokouksessa. Seurauksena voisi olla varoitus tai nuhtelu.

Lakimies: Asiallisuuden ja sopivaisuuden vaatimuksia voidaan asettaa

Kaupungin lakimies Hannu Tuominen on myös ottanut kantaa tapaukseen. Hänen mukaansa virkamiehelläkin on oikeus muiden tapaan sananvapausteen, mutta julkisille mielipiteille voidaan lain mukaan asettaa asiallisuuden ja sopivaisuuden vaatimuksia.

-Tuo ei kuullosta asialliselta, sanoo Tuominen Haavisto-tölväyksestä lehtihaastattelussa.

Jari Lehtoväre ei ole suostunut kommentoimaan kohua. Hän on myös poistanut vastalauseita nostaneet kommentit sivultaan. Samalla ovat lähtöpassit saaneet kriittisiä vastakommentteja esittäneet facebook-ystävät.