perjantai 20. tammikuuta 2012

Iltalehti: Kansanedustaja lavastettiin vihapuhujaksi "Villi, pimeä puoli"

Iltalehti: Kansanedustaja lavastettiin vihapuhujaksi "Villi, pimeä puoli" 20.1.2012

Perussuomalaisten kansanedustajan suuhun istutettiin ulkomaalaisvastaisella sivustolla väkivaltaan kannustavia kommentteja.

Suojeluskunta.com-sivustolla on James Hirvisaaren nimissä perustettu profiili, jossa hän näennäisesti tituleeraa itseään "Asikkalan Teurastajaksi". Eräs kommentti on lähetetty 13. joulukuuta, eli päivä sen jälkeen, kun Hirvisaari sai hovioikeudessa tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomio koski Uusi Suomi -verkkolehden blogikirjoitusta.

Kommentin pohjana on Iltalehden verkkosivuilla julkaistu uutinen, jossa kerrottiin ulkomaalaistaustaisen aviomiehen tekemästä puukotuksesta. "Hirvisaari" pyytää miehestä tunnistetietoja ja kehottaa kanssaihmisiä varautumaan käyttämään väkivaltaa, jos mies tulee vastaan.

Oikea Hirvisaari kuuli asiasta Iltalehdeltä.

- Internetiin mahtuu kaikenlaista, mutta tuohan on törkeää, jos tuolla tavalla on toimittu.

- En tiedä, miten internetin tuon puolen saa edes hallintaan. Sehän on ihan villi, pimeä puoli, hän toteaa.

Hirvisaari ei kuitenkaan aio ryhtyä asiassa jatkotoimenpiteisiin.

- Mielestäni paheksunta riittää. Nämä herjasivustot ovat yleensä aika yliampuvia juttuja, eikä kovin moni tuonne välttämättä eksy.

Hirvisaaren taannoisen, Kouvolan hovioikeuden antaman tuomion käsittely on yhä kesken, sillä hän aikoo pyytää valituslupaa. Hän uumoilee, että valituslupahakemus lähtee korkeimpaan oikeuteen ensi viikon aikana.

Perussuomalaisten puoluejohto ottaa kantaa Hirvisaaren kohtaloon vasta sitten, jos tuomio saa lainvoiman. Näin käy mikäli valituslupaa ei myönnetä tai korkein oikeus pitää tuomion voimassa.