lauantai 28. tammikuuta 2012

Vantaan Sanomat: Rasismin vastainen viikko myös Vantaalle

Vantaan Sanomat: Rasismin vastainen viikko myös Vantaalle 28.1.2012

Rasismin vastainen viikko voi näkyä Vantaan katukuvassa jo tänä keväänä.

Asia nousi esille Kati Tyystjärven (vas) ja 21 muun valtuutetun tekemän aloitteen myötä. Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimialan antamassa vastauksessa todetaan, että kaikkien kaupungin toimialojen olisi hyvä ottaa rasismin vastainen viikko huomioon suunnittelussaan ja toiminnassaan.

Myös Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta on käsitellyt aihetta ja pitää sitä hyvänä ja kannatettavana. Neuvottelukunta kuitenkin korostaa, että viikkoa pitäisi juhlia konkreettisina kohtaamista kannustavina toimenpiteinä, ei juhlapuheina.

Vantaalainen rasismin vastainen tapahtuma keväällä 2012 voisi sisältää muun muassa katutapahtumia ja ystävyysotteluita. Tapahtumat tulisi linkittää muihin teemaan liittyviin tapahtumiin kuten kansainvälisiin naistenpäiväjuhliin (8.3.) ja romanien kansallispäivän juhlaan (8.4.) sekä Lumossa keväällä järjestettävään Kaiken maailman lapset -tapahtumaan.

YK:n yleiskokous julisti vuonna 1966 rasismin vastaiseksi päiväksi 21.3. Rasismin vastainen viikko rakentuu 21. päivän ympärille ja sitä vietetään kaikissa YK:n jäsenmaissa.