sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Helsingin Sanomat: Helsingissä otettiin kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta

Helsingin Sanomat: Helsingissä otettiin kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta 13.1.2019
Yle: Poliisi: Helsingissä kolme miestä kiinni epäiltyinä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista
Ilta-Sanomat: Helsingistä otettu kiinni kolme ulko­maalais­taustaista miestä – epäillään törkeistä lapseen kohdistuvista seksuaali­rikoksista
MTV: Kolme ulkomaalaistaustaista miestä otettiin kiinni Helsingissä – poliisi epäilee lapsen törkeää raiskausta
Helsingin Sanomat: Nuorisotyöntekijä HS:lle: Myös Helsingissä tulee tietoon nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia, Oulun kaltaista ilmiötä ei ole kuitenkaan havaittu
MTV: Poliisi Helsingin hyväksikäyttötapauksen tutkinnasta: "Tekokertoja epäillään olleen useita"
MTV: Ulkomaalaistaustaisia miehiä otettiin kiinni epäiltynä lapsen törkeästä raiskauksesta: Poliisin operaatio kohdistui taloon, jonka ympärillä elämä on ollut rauhatonta – "Ikkunasta katsoin ulos ja ihmettelin, mitä siellä tapahtuu"
Yle: Poliisi valottaa Helsingin seksuaalirikosepäilyjä: Yksi uhri, tekokertoja useita, tapahtuneet talven aikana
MTV: Kolmea ulkomaalaistaustaista miestä epäillään lapsen törkeästä raiskauksesta Helsingissä: Ensimmäiset kuulustelut tehty – "Pyrimme siihen, että kiveäkään ei jää kääntämättä"

POLIISI otti kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta lauantai-iltana Helsingissä, kertoo rikoskomisario Pekka Korhonen HS:lle.

”Rikosnimikkeet saattavat muuttua vielä tutkinnan edetessä”, Korhonen sanoo.
Suomen rikoslaissa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö kohdistuu alle 16-vuotiaisiin.

ASIASTA ensimmäisenä uutisoineen STT:n mukaan poliisin tutkinnassa olevan tapahtumasarjan epäillään tapahtuneen viimeisen kahden kuukauden sisällä itähelsinkiläisessä asunnossa.

Ilta-Sanomat kertoi lauantai-ilta Helsingin Roihuvuoressa Roihuvuorentiellä sijaitsevaan asuntoon tehdystä operaatiosta. Poliisi ei kuitenkaan vahvista, että operaatio liittyisi tähän tapaukseen.

MUIHIN yksityiskohtiin Korhonen ei ota tässä vaiheessa kantaa. Esimerkiksi uhrin tai uhrien määrään tai ikään hän ei kommentoi mitään.

Myöskään lisätietoja tekijöistä ei kerrota.

HS haastatteli Helsingissä toimivan etsivän nuorisotyön toiminnanjohtajaa Timo Kontiota, joka kertoi, että myös Helsingissä nuorisotyöntekijöiden tietoon tulee nuorten seksuaalisia kaltoinkohteluja ja raiskauksia.

Hänen mukaansa Oulun kaltaista ilmiötä ei ole kuitenkaan havaittu.

OULUN POLIISILAITOS tiedotti perjantaina tutkivansa neljää uutta epäiltyä seksuaalirikosta, joiden uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä. Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä, jotka ovat todennäköisin syin epäiltyjä teoista. Yhteensä epäiltyjä on neljä, joista kaksi on noin 20-vuotiaita ja kaksi alle 18-vuotiaita.

Seksuaalirikosten sarja järkytti Oulussa viime vuoden lopulla. Poliisi ilmoitti joulukuussa tutkivansa viittä eri seksuaalirikoskokonaisuutta, jotka eivät liity toisiinsa. Rikosten epäillyt tekijät ovat täysi-ikäisiä ulkomaalaistaustaisia miehiä, jotka ovat saapuneet Suomeen turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina. Uhrit ovat suomalaisia 13-15-vuotiaita tyttöjä.

Rikosnimikkeinä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus, raiskaus, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja pahoinpitely.

Oulun poliisi tiedotti perjantaina, että yksi tuolloin julki tulleiden seksuaalirikoksen uhreista kuoli viime syksynä. Poliisi kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa ja julkisuudessa käydyn keskustelun vuoksi. Kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta, ja sitä tutkitaan normaalina kuolemansyyntutkintana.