perjantai 18. tammikuuta 2019

Valtioneuvosto: Hallitus kokoontui neuvotteluun käsittelemään lapsiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta

Tiedote: Hallitus kokoontui neuvotteluun käsittelemään lapsiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta 18.1.2019
Twitter

Hallitus sai neuvottelussaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen tilannekatsauksen lapsiin kohdistuvasta seksuaalirikollisuudesta sekä Oulun ja Helsingin tapauksista. Ongelma on laaja, ja erityisesti lapsia ja nuoria lähestytään netissä entistä enemmän. Poliisin on panostettava erityisesti nettipoliisitoimintaan.

Nettiin tavalla tai toisella liittyvä lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on laaja ilmiö, josta poliisin tietoon tulee vain pieni osa.

Ennaltaehkäiseviä toimia valmistelee erikseen kolmen kansliapäällikön työryhmä (SM, STM ja OKM) koulun, nuorisotyön ja sosiaalitoimen osalta. Sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä ministeri Mykkäsen johdolla vastaa toimenpidekokonaisuudesta. Tavoitteena on kokonaisuuden valmistuminen helmikuun puoliväliin mennessä.

Hallitus kävi myös läpi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tilannetta. Erityisesti Irakin kanssa palautuksia on tehostettava. Tässä Suomi kääntyy EU:n komission puoleen ja käy jatkossa myös neuvotteluja samankaltaisessa tilanteessa olevien maiden kanssa.

Ulkoministeriö käy läpi kansainväliset sopimukset, ja selvittää, voitaisiinko niitä muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin.

Hallituksen syksyllä 2015 hyväksymä turvapaikkapolittiinen ohjelma päivitetyin toimenpitein on julkaistu valtioneuvoston verkkosivuilla.

__________________________

Twitter:
Hallituksen v 2015 turvapaikkapoliittisen ohjelman toteutumisesta on kyselty. Päivitetyn seurantaraportin mukaan yli 80 toimenpiteestä 85% on toteutettu ja muutkin toimet ovat työn alla