perjantai 25. syyskuuta 2009

Aamulehti: Useita ulkomaalaisryhmiä otettu kiinni varkauksista epäiltynä

Aamulehti: Useita ulkomaalaisryhmiä otettu kiinni varkauksista epäiltynä
Helsingin Sanomat: Kaupustelijat ja varkaat riesana Varsinais-Suomessa
Turun Sanomat: Kaupustelijat häiriköivät Nauvon lauttaliikennettä


Varsinais-Suomen poliisi on joutunut tällä viikolla tekemiseen varkaussuman kanssa.

Poliisi on ottanut kuluvalla kiinni viikolla useita ulkomaalaisia ryhmiä varkauksista epäiltynä.Poliisin mukaan ryhmät ovat syyllistyneet myös näpistyksiin ja varkauksiin eri puolilla Varsinais-Suomea.

Ihmisiltä on anastettu lompakoita ja niistä pankkikortteja joilla on sitten yritetty saada nostetuksi rahaa automaatista.

Lisäksi poliisi on kiinnittänyt huomion ulkomaalaisiin kauppiaisiin.

Poliisin mukaan kauppiaiden toimintatapa on ollut aggressiivinen. He ovat myyneet esimerkiksi aggregaatteja ja kiikareita.

Kauppiaita on ollut liikkeellä Uudessakaupungissa, Turussa sekä Länsi-Turunmaalla. Kauppiaat ovat häirinneet toiminnallaan myös Nauvoon johtavaa lauttaliikennettä.

______________________________________

Helsingin Sanomat:

Aggressiiviset kaupustelijat sekä varkaat ovat viime päivinä työllistäneet poliisia eri puolilla Varsinais-Suomea. Poliisin mukaan asialla ovat olleet Romaniasta ja Bulgariasta tulleet ryhmät. Kymmenkunta niihin kuuluvaa henkilöä on tällä hetkellä kiinniotettuina.

Kiikareita ja muuta tavaraa tyrkyttäviä kaupustelijoita oli liikkeellä muun muassa Turun saaristossa Nauvossa, jossa he häiritsivät lauttaliikennettä.

Varsinais-Suomen poliisille tuli useita soittoja kaupustelijoista, jotka autoineen olivat kiilanneet lossijonoon ja alkaneet kaupitella ihmisille tavaroita väkisin. Poliisin väliintulo lopetti tilanteen.

Samoihin ryhmiin kuuluvia henkilöitä epäillään myös useista varkauksista ja näpistyksistä. Varkaiden saaliiksi on joutunut esimerkiksi lompakoita ja pankkikortteja.
______________________________________

Turun Sanomat:

Aggressiivisia kaupustelijoita ja varasjoukkoja on viime päivinä liikkunut tavallista enemmän eri puolilla Varsinais-Suomea. Asialla ovat poliisin mukaan olleet Romaniasta ja Bulgariasta tulleet ryhmät. Kymmenkunta ihmistä on parhaillaan kiinniotettuina.

– Pienemmässä mittakaavassahan tällaista kaupustelua ja varastelua on ollut jo pitkään, mutta nyt tämän viikon aikana tämä on työllistänyt poliisia erittäin paljon, kertoo komisario Marko Luotonen.

Kaupustelijat ovat tyrkyttäneet väkisin ihmisille muun muassa kiikareita ja aggregaatteja. Perjantaina lauttaliikenne Nauvoon häiriintyi kaupustelijoiden takia, jotka kiilasivat autollaan lauttajonoon ja yrittivät myydä tavaroita väkisin.

Lauttarannassa oli niin paha kaaos, että lautan kuljettaja uhkasi keskeyttää liikennöinnin. Kaupustelijat kaikkosivat, kun poliisi saapui paikalle. Heidät otettiin myöhemmin kiinni Kaarinasta.

Häiriköinnin lisäksi ulkomaalaisryhmät ovat syyllistyneet näpistyksiin ja varkauksiin eri puolilla maakuntaa.

Pelkästään perjantain ja torstain aikana poliisi otti kiinni kolme ryhmää Turussa, Loimaalla ja Laitilassa. Luotosen mukaan liikkeellä on vähintään viisi varasjoukkoa.

Ihmisiltä on viety lompakoita muun muassa pankkiautomaateilla ja kaupoissa.

Rahaa on onnistuttu viemään lompakoista ja varastetuilla korteilla on ainakin yritetty nostaa rahaa automaatista.

Komisario Luotonen varoittaa ihmisiä olemasta liian luottavaisia. Laukkua ei esimerkiksi saa jättää lojumaan ostoskärryyn. Jotkut ovat menneet halpaan, kun kerjäläislapsi kiinnittää huomion ja samalla toinen vie lompakon laukusta.

Raha-automaatilla tai kassalla pitää huolehtia, etteivät sivulliset näe pankkikortin pin-tunnuslukua. Pin-numeroa ei pidä säilyttää samassa paikassa pankkikortin kanssa.