maanantai 21. syyskuuta 2009

Vartti: Verkkosaaren romanialaisleiri saattaa kasvaa


Vartti:
Verkkosaaren romanialaisleiri saattaa kasvaa
21.9.2009


Helsingin Verkkosaaressa majoittuneilla romanialaisilla ei ole aikeita poistua Vapaa Katto ry:n vuokraaman punatiilitalon pihamaalta.

Vapaa Katto ry:stä arveltiin elokuussa, että suuri osa romanialaisista poistuu Verkkosaaresta ja Suomesta todennäköisesti syyskuun aikana. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, etteivät talon pihassa majoittuneet kaksi perhettä ole poistumassa.

– Vaikuttaa siltä, että paikalla majoittuvat romanialaiset ovat hankkimassa lisää asuntovaunuja, joissa majoittua, kertoo talon aktiivi Katja Tuominen.

Alueella majailee Tuomisen mukaan edelleen reilut 20 ihmistä. Romanialaisten kanssa on sovittu, että he saavat majoittua alueelle toistaiseksi. Heillä on lupa käyttää rakennuksen wc-, suihku- ja peseytymistiloja sekä ottaa talosta vettä.

Pihaan ei haluta suurta leiriä

Taloa vuokraavan Nuorisoasiankeskuksen periaate on, että pihassa saavat majoittua vain kaksi perhettä, jotka ovat olleet alueella jo pidempään.

– Emme halua pihaan isoa leiriä. Viikko sitten sovimme, että pihalla olleet lautarakennelmat on purettava, kertoo Nuorisoasiainkeskuksen osastopäällikkö Leena Ruotsalainen.

Vapaa Katto ry:llä on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus taloon. Ruotsalaisen mukaan alustavasti puhe on ollut noin kolmesta vuodesta, sillä talo on tulevaisuudessa tarkoitus purkaa satama-alueen muutostöiden myötä.