perjantai 25. syyskuuta 2009

HS: Jussi Halla-aho teki Simo Rantalaisesta tutkintapyynnön poliisille

Helsingin Sanomat: Jussi Halla-aho teki Simo Rantalaisesta tutkintapyynnön poliisille
Ilta-Sanomat/STT: Halla-aho teki tutkintapyynnön Simo Rantalaisen väkivaltapuheista

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Mujahed bin Risto Faisalin (entinen Simo Rantalainen) radiossa esittämistä uhkailuista.

Toimittajat Jussi Heikelä ja Aki Linnanahde haastattelivat Mujahed bin Risto Faisalia Radio Rock -kanavan Korporaatio-ohjelmassa viime maanantaina. Suorassa lähetyksessä Faisal toimittajien yllyttämänä uhkaili Halla-ahoa väkivallalla.

Halla-aho muistuttaa, että Faisal on tuomittu aiemmin kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, useista pahoinpitelyistä, ampuma-aserikoksesta ja perättömästä vaarailmoituksesta, joten hänellä on kaikki syy pitää tätä tasapainottomana ja vaarallisena ihmisenä ja suhtautua uhkailuihin vakavasti.

Halla-aho syyttää myös Heikelää ja Linnanahdetta rikokseen yllyttämisestä, koska nämä ohjelmassa sanoivat Halla-ahon "asuvan ihan tässä lähellä".

"Vihjailemalla jo uhkauksia esittäneelle ja väkivaltaiseksi tietämälleen Faisalille asuinpaikastani toimittajat Heikelä ja Linnanahde mielestäni tosiasiallisesti yllyttävät häntä joko esittämään laittomia uhkauksia tai suoranaisesti ryhtymään väkivallantekoihin", Halla-aho kirjoittaa blogissaan.