perjantai 18. syyskuuta 2009

KSML: Marko Ahonen: Hei, me loukkaannutaan


Keskisuomalainen:
Marko Ahonen: Hei, me loukkaannutaan
18.9.2009


[...]
Hyvä esimerkki on tapaus Jussi Halla-aho. Mies sai juuri sakkotuomion blogikirjoituksistaan, jotka oikeuden mielestä rikkoivat uskonrauhaa. Minusta Halla-aho on idiootti, jotakin vaarallisen kansankiihottajan ja tahattoman pellen välimaastosta. Halla-aho on myös rasisti, vaikka mitä muuta selittäisikin. Myös Halla-ahon kannattajista suurin osa on rasisteja, vaikka mitä muuta selittäisivätkin.

Halla-aho kirjoittaa blogissaan jatkuvasti ääliömäisyyksiä. Ne jutut, joista hänet nyt tuomittiin, olivat aivan erityisen ääliömäisiä. En ole Halla-ahon kanssa samaa mieltä mistään, mistä tiedän hänen jotain mieltä olevan.

Silti oikeus tuomitsi väärin.

Typeryys ei kuitenkaan pitäisi olla tuomioistuinasia. Eikä se, että joku kirjoituksista loukkaantuu. Varsinkin uskonasioissa ollaan niin hiton herkkiä. Ajatelkaa: kaikkivaltiaaseen maailman luojaan uskovat ihmiset loukkaantuvat tällaisen mahtiolennon puolesta. Aika hurja itsetunto tuollaisilla ihmisillä. Itse en kyllä moiseen pystyisi. Jumalan puolesta loukkaantumista voisi pitää jo jumalanpilkkana.

Halla-ahon kohtaloa ei sääli yhtään. Suoraan sanoen tunnen jopa vahingoniloa hänen sakoistaan. Mutta ne tarkoittavat sitä, että kuka tahansa muu räväkästi provosoiva voidaan tuomita jatkossa oikeudessa. Halla-ahon tuomio kavensi sananvapautta Suomessa.
[...]