tiistai 22. syyskuuta 2009

HS: HJK-valmentaja Muurista syljettiin, syynä ehkä ramadan-kommentti

Helsingin Sanomat: HJK-valmentaja Muurista syljettiin, syynä ehkä ramadan-kommentti
Vartti: HJK:n valmentaja rasistisen syljeskelyn kohteena

Helsingin Jalkapalloklubi pelaa Suomen mestaruudesta, mutta valmentaja Antti Muurinen on lähinnä hämmentynyt. Klubin otteluissa on huudettu Muurista eroamaan, mutta nyt tilanne kärjistyi erikoisella tavalla, kun maahanmuuttajataustainen mies sylki Muurista kohti Itäkeskuksessa maanantaina.


Muurinen oli kävelemässä kauppakeskuksessa tyttärensä kanssa, kun tummaihoinen mies kohdisti vihansa valmentajaan. "Todella pelottava ja uhkaava hän ehdottomasti oli", Muurinen sanoi hätkähdyttävästä tilanteesta, jossa sylki sentään lensi vähän ohi.

"Minulla ei ole kokemusta tällaisista tilanteista, mutta yritimme vain vetäytyä sivummalle. Tilanne oli säikäyttävä", Muurinen sanoi.

Urheilulehti julkaisi taannoin etusivun uutisen, jossa väitettiin Muurisen astuneen urheilun ja uskonnon väliin. Lehden mukaan Muurinen nosti gambialaisen Dawda Bahin aloittaman ramadanin cup-tappion syyksi Kuopiossa. Muslimi Bah aloitti paastokuukauden vähän ennen Kuopion ottelua.

Muurinen ei tiedä sylkemisen syytä, mutta epäilee sen johtuvan taannoisesta kirjoituksesta. Sittemmin Muurinen ja Bah ovat keskustelleet ja sopineet mahdolliset epäselvyydet, joita elokuun lopun KuPS-tappion jälkeen ilmaantui.

Bah'n sanotaan loukkaantuneen verisesti HJK:n verkkosivuilla olleesta kappaleesta:

"Tähän peliin meillä kulminoitui aika monta ongelmaa. Jouduimme tekemään avauskokoonpanoon neljä pakon sanelemaa muutosta. Lisäksi pitää muistaa Akin (Riihilahti) lievä reisikipu ja Dawda Bah'n juuri alkanut ramadan", Muurinen luetteli HJK:n verkkosivuilla.

"Mainitsin sen vain luettelon omaisesti tyyliin, pilkku, pilkku, pilkku. En haukkuisi Davdaa, vaikka hän olisi mokannut rankkarin. Se ei ole minun tyylini", Muurinen sanoi.