tiistai 1. syyskuuta 2009

Suomenmaa: Halla-aho pohtii uutta siirtoa vuoden päivät


Suomenmaa:
Halla-aho pohtii uutta siirtoa vuoden päivät
1.9.2009


Sitoutumattomana perussuomalaisten listoilla toimiva maahanmuuttokriitikko Jussi Halla-aho sanoo miettivänsä vuoden verran lähteäkö vuoden 2011 eduskuntavaaleihin perusteilla olevan uuden puolueen Muutos 2011 ehdokkaana.

Halla-ahoa on toivottu puolueen ykkösehdokkaaksi.

–Siinä tapauksessa suostun, jos Juha Mäki-Ketelän puolueesta tulee ainoa kanava, jonka kautta voi ajaa näitä asioita politiikassa. Luulen, että viisastumme tässä seuraavan vuoden aikana, Halla-aho toteaa.

Halla-aho pitää puolueen perustamista koordinoivan Mäki-Ketelän puuhailuja mielenkiintoisena.

Halla-ahon mukaan maahanmuuttokriittisen puolueen perustaminen liittyy siihen, että kyseisessä ekologisessa lokerossa ei ole tällä hetkellä ketään.

Maahanmuuttoa pitäisi Halla-ahon mielestä rajoittaa varsinkin tällaisessa taloudellisessa tilanteessa ja kun nähdään, että maahanmuuton ongelmat ovat Suomessa kehittymässä aivan samaan suuntaan kuin ne ovat kehittyneet kaikkialla ennen meitä.

–Maahanmuutto pitäisi ajaa niin minimiin kuin se on Suomea velvoittavien kansainvälisten sopimusten mukaan mahdollista. Turvapaikan myöntäminen pitäisi rajoittaa niille jotka täyttävät Geneven sopimuksessa pakolaisen kriteerit, Halla-aho sanoo.

Ongelma ratkeaisi Halla-ahon mielestä sillä, että Suomi palaisi sopimusten velvoittamaan turvapaikanhakijoiden minimimäärään.

–Se laskisi huomattavasti Suomen houkuttelevuutta turvapaikkaturismin kohdemaana. Viesti kulkee tänä päivänä nopeasti ja lähtömaassa tiedetään oikein hyvin, että mihin kannattaa mennä, hän sanoo.

Halla-ahon mukaan maahanmuutto ei ole pelkästään määrällinen kysymys, vaan se on myös laadullinen kysymys, ja Suomella olisi hänen mielestään mahdollisuus hieman katsella minkälaista porukkaa tänne on kiintiöpakolaisina tulossa.

Jussi Halla-aho on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja tutkija. Häntä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho yhdisti vuosi sitten kesällä julkaistussa blogi-kirjoituksessa islamin pedofiliaan. Lisäksi hän väitti, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisi yhden kansanryhmän kansallinen tai jopa geneettinen erityispiirre.

Syyttäjä vaatii Halla-aholle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkoa. Oikeus antaa ratkaisunsa kahden viikon sisällä.