sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Uusi Suomi: Romanien ryöstämä Niklas Herlin: “Talonvaltaaminen ei auta”

Uusi Suomi: Romanien ryöstämä Niklas Herlin: “Talonvaltaaminen ei auta” 18.4.2010

Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin jatkaa Uuden Suomen näkökulmaansa lisäämässään kommentissa keskustelua, jonka aloitti jouduttuaan kahden nuoren Romanian romanialaisen pahoinpitelemäksi ja ryöstämäksi.

Myös neljästä vanhuksiin kohdistuneesta ryöstöstä epäilty kaksikko on Herlinin mukaan osa romanialaista ammattirikollisten ketjua, jotka on lähetetty Suomeen tekemään rahaa pomoilleen. Hän ihmettelee aktivistien yrityksiä auttaa kerjäläisiä.

-Romaniassa on rikkaita ammattirikollisia, jotka kouluttavat romaneista kerjäläisiä, huumemuuleja ja - ryöstäjiä. Näiden ihmisten ongelmia ei ihan oikeasti ratkota valtaamalla taloja vesivessojen ja suihkujen saamiseksi ryöstäjille, kuten helsinkiläisaktivistit luulevat, Herlin kirjoittaa kommentissaan.

Herlin viittaa lauantain tapahtumiin Helsingin Kalasatamassa, jossa vallattiin tyhjillään ollut satamamakasiini romanikerjäläisten käyttöön.

Herlinin polvilumpio halkesi keskiviikkona sattuneessa pahoinpitelyssä. Lue Herlinin alkuperäinen näkökulma ja sen synnyttämän keskustelun perään lisätty kommentti täältä.