perjantai 8. lokakuuta 2010

Kosken Kanava: Vaaliteema tyhjästä

Kosken Kanava, pääkirjoitus: Vaaliteema tyhjästä

Mikäli lehtitietoihin on luottaminen, ovat maahanmuuttokysymykset nousemassa Suomen ensi kevään eduskuntavaalien keskeiseksi teemaksi. Ennuste on, että Suomi ottaa mallia Ruotsista, missä juuri käydyissä vaaleissa maahanmuutto nousi ykkösteemaksi ja muukalaisvihamielinen puolue keräsi yllättävän suuren äänipotin. Suomessa poliitikot ja media ovat jo alkaneet noudattaa ja luoda tuota ennustetta: syksyn poliittista keskustelua on käyty pakolaisista ja maahanmuuttajsita ja siitä, mikä selittää perussuomalaisten kannatuksen kasvun.

On hämmästyttävää, miten populistinen kuohahdus voi Suomen kaltaisessa sivistysmaassa saada liikkeelle laajan poliittisen liikehdinnän. Vaaliteemoiksi nousevat yleensä vakavat yhteiskunnalliset ongelmat, näkemykselliset tulevaisuusvisiot tai etujärjestölogiikkaa noudattavat ryhmien intressit.

Maahanmuutosta ei ole poliittiseksi teemaksi. Suhtautuminen erilaisuuteen, pakolaisiin ja auttamiseen ei ole politiikan vaan inhimillisyyden asia. Poliittisesta katsantokannasta riippumatta jokainen jolla on sydämen sivistystä, ymmärtää antaa apua sinne, missä apua tarvitaan ja suvaitsee ympärillään muitakin kuin vain kaltaisiaan ja samoin ajattelevia.

Vaaliteemana maahanmuutto hautaa alleen Suomen todelliset ongelmat, työttömyyden, syrjäytymisen, kuntatalouden ja eläkeongelmat. Nuo oikeat ongelmat eivät poistu sillä, että maan rajat suljetaan tiukasti kaikilta ulkomaalaisilta.

---

Timo Harakka on ilmoittanut, ettei ole vastuussa kyseisestä pääkirjoituksesta.

Suomi24/Timo Harakka 12.10.2010

Ylläoleva ei pidä paikkaansa. Väärä tieto on ilmeisesti peräisin "maahanmuuttajakriittiseltä" Mediaseuranta-sivustolta, jossa nimiini on pantu kyseinen teksti. Palstalle ei voi kuitenkaan ilmoittaa oikaisuista, joten korjattakoon tässä, jos se mitään auttaa.