perjantai 6. toukokuuta 2011

Iltalehti: Perussuomalaisten kansanedustajalle tappouhkaus

Iltalehti: Perussuomalaisten kansanedustajalle tappouhkaus 6.5.2011

Olli Immonen ilmoitti saamastaan sähköpostiviestistä poliisille.

Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Olli Immonen, 25, sai torstain vastaisena yönä sähköpostiviestin, jossa uhattiin hänen ja hänen läheistensä henkeä. Immonen ilmoitti asiasta poliisille, joka selvittää paraikaa, kuka viestin lähetti.

Viestissä luki:

"Terve vitun kusiaivokääpio. Kehotan sua tappamaan Jussi Halla-Ahon kuun loppuun mennessä tai revin sulta ja sun kaikilta sisaruksilta pään irti."

Viestin julkaisi Immosen puoluetoveri ja Helsingin vaalipiirin ääniharava, kansanedustaja Jussi Halla-aho blogissaan torstaina. Uhkausviesti oli allekirjoitettu nimellä, joka ei todennäköisesti kuulu viestin lähettäjälle.

"Otan vakavasti"

- Olen ottanut sellaisen periaatteen, että kaikki uhkaukset tulee ottaa vakavasti, Immonen sanoo Iltalehdelle.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun joku uhkasi suoraan Immosen henkeä. Hän kertoo saaneensa aiemmin esimerkiksi kaupan kassajonossa tai kahvilassa kuunnella huutoja, joiden mukaan hän on rasisti.

Immonen ymmärtää, että hänen ajamansa asiat ja erityisesti maahanmuuttokriittisyys herättävät ihmisissä vahvoja tunteita puolin ja toisin. Hän ei olisi kuitenkaan osannut odottaa näin rajua reaktiota näin nopeasti, koska uudet kansanedustajat eivät ole edes kunnolla aloittaneet työtään.

"Media lietsonut"

Immosen mielestä media on lietsonut ihmisten vihaa perussuomalaisia kohtaan. Samoin Jussi Halla-aho kritisoi blogissaan kovin sanoin mediaa yksipuolisesta viestinnästä.

- Medialla on oma osansa. Se uutisointi, jota perussuomalaisista on tehty, on ollut hyvin negatiivista, sensaatiohakuista ja ei-positiivista. Mediakin on lietsonut tätä, Immonen sanoo.

Koska oululaisen Immosen saamassa uhkausviestissä viitattiin hänen itsensä lisäksi hänen perheenjäseniinsä, koki hän uhkauksen erityisen ikäväksi. Hänellä itsellään on pieni lapsi.

Immonen tietää, että myös muutama muu perussuomalainen on saanut vastaavanlaisia uhkauksia.

- Olisipa silmät selässä, kansanedustaja Immonen heittää.