perjantai 20. toukokuuta 2011

HS: Halla-aholta paljastui tuntemattomia tekstejä: Vihaan "ihmisoikeuksia"

Helsingin Sanomat: Halla-aholta paljastui tuntemattomia tekstejä: Vihaan "ihmisoikeuksia" 20.5.2011

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) menneisyydestä on paljastunut aiemmin tuntemattomia tekstejä.

Maahanmuuttolaeista päättävän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho kirjoitti vuonna 2001 nettisivuillaan vihaavansa "ihmisoikeuksia" ja "suvaitsevaisuutta".

Lisäksi hän julkaisi toistakymmentä muiden kirjoittamaa tekstiä poliittisesti epäkorrektiksi kutsumallaan sivulla. Englanninkielisten tekstien otsikot olivat "Miksi rodulla on väliä", "Monimuotoisuuden myytti" ja "Rikoksen väri".

Halla-ahon kirjoitukset löytyvät internetin sisältöä arkistoivasta Internet Archivesta.

Suurinta osaa vanhoista teksteistä ei enää löydy Halla-ahon omilta sivuilta. Muutama kuitenkin löytyy, ja Halla-aho on myös suositellut niiden lukemista vieraskirjassaan.

Nimettömän kirjoittajan tekstissä "Miksi rodulla on väliä" käsitellään mustien ja valkoisten älykkyyseroa erittäin kehuvana kirja-arviona. Teksti käsittelee Michael Levinin kirjaa Why Race Matters. Yhdysvaltoihin keskittyvän arvion mukaan musta rotu on vähemmän älykäs kuin valkoinen.

Arviossa sanotaan, että koska mustat lisääntyvät valkoisia enemmän, mustista tulee lopulta enemmistö, vaikka he elävät yhteiskunnan kustannuksella.

"Mustien loismainen käytös tarvitsee yhteistyöhaluisen isännän", tekstissä sanotaan.

Halla-aho perustelee torstaina puhelinhaastattelussa vanhaa tekstiään "ihmisoikeuksien" vihaamisesta sillä, että ihmisoikeuksilla tarkoitetaan nykyään samaa asiaa kuin "suvaitsevaisuudella".

"Aiemmin ihmisoikeuksilla on tarkoitettu ihmisen oikeutta toteuttaa itseään ja elää omalla tavallaan, ilman että siihen puututaan ilman perustavaa laatua olevia syitä. Sittemmin ihmisoikeuksilla on ruvettu lähinnä tarkoittamaan jonkun ihmisryhmän oikeutta jonkun toisen ihmisryhmän rahoihin."

YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa puhutaan luovuttamattomista oikeuksista: sananvapaudesta, oikeudesta koskemattomuuteen, oikeudesta hyvinvointiin. Halla-aho sanoo, että ei puhunut tästä.

"Tietenkään en tarkoita näitä, mikä käy ilmi siitä, että suvaitsevaisuus ja ihmisoikeudet on pantu minun kirjoittamassani tekstissä lainausmerkkeihin", Halla-aho sanoo.

___________________________________________________


Helsingin Sanomat: Halla-aho: Vihaan "ihmisoikeuksia"

Hallintovaliokunnan puheenjohtajalta löytyi tekstejä vuodelta 2001

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja levitti tekstejä, joissa väitetään valkoisen rodun olevan mustaa älykkäämpi.


[...]

Halla-ahon kirjoitukset löytyvät internetin sisältöä arkistoivasta Internet Archivesta. Järjestö on tallentanut internetin sisältöjä palvelimilleen 1990-luvun puolivälistä.

Halla-ahon sivuista ensimmäinen arkistoversio löytyy vuodelta 2001. Tuolloin Halla-aho oli kolmekymppinen tutkija, joka valmisteli väitöskirjaa Helsingin yliopistossa.

Nettisivujensa kuvassa pitkätukkaisena esiintyvä Halla-aho kirjoitti olevansa konservatiivi, soittaneensa seitsemän vuotta death metal -yhtyeessä ja haaveilevansa avaruusmatkasta.

"Perimmäinen henkilökohtainen tavoitteeni on päästä ensimmäisten siirtokuntien mukana Marsiin. – – Koska kuitenkin on ilmeisistä syistä hyvinkin mahdollista, että tämä ei tapahdu, toiseksi perimmäisin henkilökohtainen tavoitteeni on emigroitua Naurun tasavaltaan, etäiselle Tyynenmeren saarelle."

[...]

Halla-ahon levittämien tekstien kirjoittajina on useita Yhdysvalloissa kiistanalaisina pidettyjä henkilöitä.

New Century Foundation -järjestön ja American Renaissance -lehden perustajalta Jared Taylorilta Halla-aho on julkaissut esimerkiksi tekstin, jossa kritisoidaan eurooppalaisia holokaustin kieltämisen estäviä lakeja.

Yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö Anti Defamation League luonnehtii Tayloria ja hänen lehteään valkoisen rodun ylivaltaa ajavaksi. Taylorin sanotaan julkaisevan pseudotieteellisiä tutkimuksia, jotka pyrkivät osoittamaan valkoisten älyllisen ja kulttuurisen ylivertaisuuden.

Norman Finkelsteinilta Halla-aho on julkaissut tekstin, joka maalailee kuvaa holokaustiteollisuudesta ja syyttää Israelia holokaustin hyödyntämisestä politiikkansa oikeuttamisessa.

Finkelsteinia Anti Defamation League taas luonnehtii pakkomielteiseksi sionismin vihaajaksi. Sen sijaan esimerkiksi vasemmistolainen kielitieteilijä-aktivisti Noam Chomsky on puolustanut Finkelsteinia.

[...]

Levittämästään rotua koskevasta tekstistä Halla-aho sanoo, että ei ottanut asiaan kantaa 2001 eikä halua ottaa nytkään. Asiaan ei vaikuta sekään, että hän on maahanmuuttolaeista vastaavan valiokunnan puheenjohtaja. "Tämä aihehan ei liity millään tavalla maahanmuuttoon."

"Olen ehdottomasti sitä mieltä, että luonnontieteessä pitää pystyä puhumaan kaikenlaisista asioista, ja sen piiriin tämä kuuluu. Itselläni ei ole kompetenssia ottaa siihen mitään kantaa."

Parasiittimaisesta käytöksestä puhuvasta tekstistä Halla-aho sanoo, ettei näe mielekkäänä kommentoida yksittäisiä lauseita. Jared Taylorista Halla-aho sanoo, että hän ei ole niistä samaa mieltä.

HS kysyi eduskuntaa johtavalta puhemieheltä Ben Zyskowicziltä (kok) kommenttia vanhoihin teksteihin. Hän ei halunnut kommentoida niitä.

Esa Mäkinen