torstai 26. toukokuuta 2011

Keskisuomalainen: Kansanedustajat takseihin uhkailujen takia

Keskisuomalainen: Kansanedustajat takseihin uhkailujen takia - Hakkarainen yksi uhkauksen saaneista 26.5.2011

Eduskunnan turvallisuusyksikön mukaan kansanedustajien kannattaa välttää yksin liikkumista pääkaupunkiseudulla. Turvallisuusyksiköstä on kehotettu kansanedustajia käyttämään yksin pääkaupunkiseudulla liikkuessaan taksia. Taksikyytejään heidän ei tarvitse maksaa itse.

Syynä suositukseen on uhkailu, joka on viime aikoina kohdistunut ainakin perussuomalaisten kansanedustajiin.

Yksi tappouhkauksen saaneista on viitasaarelainen perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Hakkarainen on noudattanut saamaansa ohjetta ja turvautunut taksikyytiin.

Poliisi selvittää parhaillaan perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen, Olli Immosen ja Jussi Halla-ahon saamien uhkausviestien alkuperää. Immonen ja Hakkarainen saivat tappouhkauksia sähköpostilla ja Halla-aho Facebookissa.

---

Viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ottanut annetun ohjeen huomioon.

- Ei tästä ole ollut muuta haittaa kuin että nyt joutuu käyttämään taksia enemmän, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen on tehnyt tähän asti matkansa kotiseudultaan Helsinkiin omalla autolla. Nämä matkat menevät kansanedustajilla normaalisti omaan piikkiin, sillä matkoja ei korvata kuin julkisten kulkuväineiden käytöstä syntyneiden kulujen mukaan. Oman auton käyttöön vaaditaan aina poikkeuslupa.

[...]

Myös Teuvo Hakkaraista uhattiin sähköpostitse. Uhkausviestejä tuli useita.

- Uhkasivat tappaa, Hakkarainen kertoo viestien sisällöstä.

Hakkarainen ei vienyt viestejä poliisitutkintaan.

- Ajattelin, että rauhoittuisi paremmin näin, Hakkarainen sanoo.

_____________________________________________

Helsingin Sanomat/STT: Keskisuomalainen: Uhkailu pakottaa kansanedustajat takseihin

Eduskunnan turvallisuusyksikön mukaan kansanedustajien kannattaa välttää yksin liikkumista pääkaupunkiseudulla, kirjoittaa Keskisuomalainen. Yksikkö on kehottanut kansanedustajia käyttämään taksia kotimatkoillaan. Heidän ei tarvitse maksaa kyytejä itse.

Keskisuomalaisen mukaan syynä suositukseen on uhkailu, joka on viime aikoina kohdistunut ainakin perussuomalaisten kansanedustajiin.

Poliisi selvittää parhaillaan perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen, Olli Immosen ja Jussi Halla-ahon saamien uhkausviestien alkuperää. Immonen ja Hakkarainen saivat tappouhkauksia sähköpostilla ja Halla-aho Facebookissa.

Kansanedustajat ovat saaneet aiempaa enemmän vihakirjeitä ja tappouhkauksia tällä ja viime vaalikaudella.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi joulukuussa 640 euron sakot miehelle, joka uhkaili maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia Facebookissa. /ST