maanantai 2. toukokuuta 2011

YLE: Afgaaniperhettä uhkaa karkotus

YLE Pohjanmaa: Afgaaniperhettä uhkaa karkotus 2.5.2011

Pietarsaaressa poliisi on ottanut kiinni kielteistä turvapaikkahakemusta uhmaavan afganistanilaisperheen. Käännytyspäätöksestä on on jätetty maahamuuttovirastoon 300 nimen vetoomus, jossa vedotaan turvapaikan myöntämisen puolesta.

Paikalliset aktiivit ovat vedonneet myös poliitikkoihin turvapaikan myöntämiseksi pakolaisperheelle.

Poliisi aikoo nyt käännyttää kaksi ja puoli vuotta Suomessa oleskelleen viisihenkinen perheen. Varhain maanantaiaamuna tapahtunutta kiinniottoa poliisi perustelee sillä, että perhe on kieltäytynyt lukuisista kehotuksista huolimatta lähtemästä maasta. Vanhempien lisäksi perheeseen kuuluu 15-,17- ja 20-vuotiaat pojat.

Maahanmuuttovirasto on antanut alkuvuoden aikana 66 päätöstä afganistanilaisten jättämistä turvapaikkahakemuksista, niistä 38 on ollut kielteisiä. Oleskeluluvan on saanut 26 hakijaa.

Kaikkiaan noin tuhannesta Maahanmuuttoviraston kolmen ensimmäisen kuukauden aikana antamasta päätöksestä myönteisiä on ollut 371.

___________________________________________________

Aamulehti: Käännytys luvassa: Viisihenkinen ulkomaalaisperhe otettu kiinni

Keski-Pohjanmaan poliisi on ottanut kiinni perheen, jonka turvapaikkahakemuksen Maahanmuuttovirasto on hylännyt.

Kiinniotto tehtiin aamulla hieman seitsemän jälkeen. Perheeseen kuuluu isä ja äiti sekä 15-, 17- ja 20-vuotiaat pojat.

Paikallispoliisi aikoo käännyttää perheen Maahanmuuttoviraston päätöksen mukaisesti. Perhe ei ole lukuisista tarjouksista huolimatta ollut halukas poistua kotimaahansa.