tiistai 13. tammikuuta 2015

Turun Sanomat: Futsal-joukkue marssi ulos kesken ottelun

Turun Sanomat: Futsal-joukkue marssi ulos kesken ottelun 13.1.2015
Iltalehti: Futsal-ottelu peruttiin rasismiprotestin vuoksi

Futsalin 1. divisioonan ottelussa nähtiin sunnuntaina Turussa erikoinen episodi. Kotijoukkue FC Persia marssi ajassa 35.17 pukuhuoneeseen ja lopetti ottelun kesken.

Joukkue protestoi tällä mielestään puolueellista tuomaritoimintaa. Turun iranilaisista koostuva FC Persia katsoo joutuneensa koko kauden ajan syrjityksi etnisen taustansa vuoksi.

– Jokainen pelaaja on siihen kyllästynyt. Viime vuonna oli aivan sama juttu. Me valitimme siitä Palloliittoonkin, mutta mitään ei tapahtunut, kertoo kapteeni Omar Razaki.

Ottelun tuomareista toinen oli maahanmuuttajataustainen.

Razakin mukaan kyse onkin lähinnä siitä, ettei ykkösdivisioonaan ylipäänsä haluta yksinomaan ulkomaalaisista koostuvia joukkueita.

– Helsingissäkin on hyviä joukkueita, jotka voittavat meidät 9–0, mutta eivät tämän vuoksi edes halua ykköseen, hän kertoo.

FC Persian Facebook-sivuilla oli pelaajien nimettömiä kommentteja, joissa käytettiin kovempaakin kieltä:

”Kenties kuinka mones peli, jonka tuomaristo ottaa haltuunsa ja lahjoittaa voiton vastustajalle. Emme siedä tällaista enää... Jos on rikos, että on eri värinen kuin valkoinen ja pelaa ns. ”korkeammalla tasolla” niin kieltäkää se lainmukaisesti, mutta jos se on sallittua, niin hankkikaa lisää erivärisiä tuomareita sillä valkoiset eivät halua että Persia menestyy.”

Turun Sanomat ei torstaina tavoittanut toista ottelun tuomareista. Toinen vahvisti tapahtuneen, mutta ilmoitti, ettei voi kommentoida keskeneräistä asiaa.

Peli oli katketessaan tilanteessa 2–6 Porin Futsalin hyväksi.

Palloliiton säännöt eivät salli luovutuksia ja keskeytyksiä ilman pätevää syytä. Sunnuntain ottelu on Palloliiton käsittelyssä.