torstai 8. tammikuuta 2015

Uusi Suomi: Supo tutkii Jussi Halla-ahon saamaa uhkausta – ”Pitäisikö olla huolissaan?”

Uusi Suomi: Supo tutkii Jussi Halla-ahon saamaa uhkausta – ”Pitäisikö olla huolissaan?” 8.1.2015

Suojelupoliisi selvittää europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps.) saamaa uhkausviestiä, kertoo Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorva.

–Saimme tiedon [Halla-ahon uhkausviestistä] sähköpostilla, joka oli osoitettu useille toimijoille, mukaan lukien meille, Portaankorva sanoo Uudelle Suomelle.

Halla-aho kertoo saamastaan uhkausviestistä yhteisöpalvelu Facebookissa. Suomenkielisessä viestissä ”islamin taistelija Irakista” uhkaa muun muassa Halla-ahoa ja perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia tappamisella. Viesti on tullut joitakin päiviä sitten.

–Tällainen tuli joitakin päiviä sitten postiini. Pitäisiköhän uusimpien tapausten valossa sittenkin olla huolissaan, Halla-aho kommentoi Facebookissa.

Portaankorva ei voi paljastaa julkisuuteen tarkempia tietoja siitä, mitä selvityksessä käytännössä tehdään, jotta ”vastapuoli ei pääse tavoitteisiinsa helpommin”.

Pidättekö uhkausviestiä aitona?

–Sitäkin selvitetään, Portaankorva vastaa.

Nostetaanko Suomessa valmiustasoa terrori-iskujen varalta eilen Ranskassa tapahtuneen iskun takia?

–Tämä isku on tapahtunut Ranskassa, joten toistaiseksi Suomessa ei ole sellaiseen tarvetta, mutta tietoa hankitaan jatkuvasti Suomenkin terroristitilanteesta. Toimenpiteistä aina päätetään, mikäli tarvetta tulee. Toistaiseksi ei ole ollut tarvetta erityisiin toimenpiteisiin, Portaankorva sanoo.