torstai 15. tammikuuta 2015

Turun Sanomat: Suomi karkotti ääri-islamistin - maahantulokielto 15 vuodeksi

Turun Sanomat: Suomi karkotti ääri-islamistin - maahantulokielto 15 vuodeksi 15.1.2015

Suomen valtio on karkottanut ääri-islamistina pidetyn miehen.

Turussa asuneen miehen karkotus tapahtui Turun Sanomien saaman viranomaistiedon mukaan joulukuun lopussa.

Suojelupoliisi on Turun hallinto-oikeuden päätöksen mukaan vaatinut kurditaustaisen Awat Hamasalihin karkottamista, koska katsoo tämän muodostavan vakavan uhan maan turvallisuudelle.

Turun Sanomien lähteet sanovat Hamasalihin levittäneen ääri-islamilaista propagandaa ja yrittäneen värvätä henkilöitä terroristisiksi luokiteltuihin järjestöihin.

Maahanmuuttovirasto teki karkotuspäätöksen vuosi sitten tammikuussa, ja hallinto-oikeus piti päätöksen voimassa joulukuun alkupuolella antamallaan päätöksellä, jossa Hamasalih määrättiin myös maahantulokieltoon 15 vuodeksi. Ison-Britannian kansalainen Hamasalih on valittanut päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Hamasalihin on kerrottu ennen Suomeen tuloaan johtaneen Isosta-Britanniasta lähinnä Irakin ja Syyrian alueilla toimivaa radikaalia Ansar al-Islam -islamistijärjestöä. Ryhmän perustaja on mullah Krekar, joka on istunut useiden vuosien tuomiota norjalaisvankilassa tappouhkauksista. Krekar vapautuu tässä kuussa.

Perhesyistä Suomeen päätynyt Hamasalih kiisti karkotuspäätöksestä hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa olevansa uhka turvallisuudelle. Hän painotti, ettei ole syyllistynyt rikoksiin Suomessa. Hän myös kiisti, että hänellä olisi mitään erityistä roolia missään järjestössä.

LUE KOKO JUTTU TORSTAIN TURUN SANOMISTA TAI DIGILEHDESTÄ