maanantai 12. huhtikuuta 2010

Vasemmistoliitto: Kitketään rasismi ja syrjintä yhteisillä toimilla!

Vasemmistoliiton Uudenmaan piirijärjestö: Kitketään rasismi ja syrjintä yhteisillä toimilla! 12.4.2010
Kansan Uutiset: Uudellamaalla jo 14 ehdokasta eduskuntavaaleihin

Lisääntyneen maahanmuuton ja taloudellisen laman seuraukset näkyvät kansalaiskeskustelussa koventuneita puheina ja kirjoituksina. Piilosyrjinnästä ja jopa avoimesta rasismista on maahanmuuttajakriittisyyden varjossa tullut salonkikelpoista, jopa suosittua kansanhuvia. Monelta näyttää unohtuneen kokonaan se tosiseikka, että syrjintä kaikissa muodoissaan on Suomessa rikos.

Uudenmaan ja Helsingin alueen väkiluku kasvaa nopeasti. Myös ulkomaalaistaustaisen väestön määrä on kovassa kasvussa. Eri väestöryhmien välisten vaikeidenkin ristiriitojen syntymiselle on täällä paljon tilaisuuksia, jollei syrjinnän vastaiseen työhön aktiivisesti ryhdytä. Ajankohtaisena haasteena on myös syrjinnän tunnistaminen.

Vasemmistoliiton Uudenmaan piirijärjestön kevätpiirikokous suosittaa, että kaikkialla Uudellamaalla ryhdytään välittömiin ja vaikuttaviin toimiin syrjinnän estämiseksi niin yhteiskunnan eri tasoilla, työpaikoilla kuin kansalaistoiminnassakin. Uudenmaan piirijärjestön alueella toimivat vasemmistoliittolaiset voivat esimerkiksi

* tehdä oman kuntansa valtuustossa aloitteen monikulttuurisuusohjelman luomiseksi
* edistää syrjinnän tunnistamistaitoja omissa toimintaympäristöissään
* olla yhteydessä muihin oman kuntansa kansalaisjärjestöihin YK:n rasismin vastaisen viikon viettämiseksi maaliskuussa 2011
* tehdä aloitteita työpaikoilla, kouluissa ja opiskelupaikoissa Syrjinnästä vapaa alue –kampanjaan osallistumiseksi
* käsitellä maahanmuuttajatilannetta sekä Vasemmistoliiton maahanmuuttajapoliittista ohjelmaa omassa perusjärjestössään ja sitoutua rasismin suhteen nollatoleranssiin – ei syrjinnälle!

_______________________________________

Kansan Uutiset: Uudellamaalla jo 14 ehdokasta eduskuntavaaleihin

Yhteistyöhön
rasismia vastaan

Piirikokous kehotti Uudenmaan alueella toimivia vasemmistoliittolaisia konkreettisiin toimiin maahanmuuttokriittisyyden varjossa tapahtuvaa piilosyrjintää ja rasismia vastaan. Vasemmistoliittolaiset valtuutetut voisivat esimerkiksi tehdä oman kuntansa valtuustossa aloitteen monikulttuurisuusohjelman luomiseksi ja olla yhteydessä yhteydessä muihin oman kuntansa kansalaisjärjestöihin YK:n rasismin vastaisen viikon viettämiseksi maaliskuussa 2011.

Vasemmistoliiton Uudenmaan piirissä ollaan huolestuneita myös kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen liian vähäisestä rakentamisesta. Piirikokouksessa vaadittiinkin Helsingin seudun kuntia noudattamaan asuntopoliittisia sitoumuksiaan ja lisäämään kohtuuhintaisten kunnallisesti tuotettuja asuntojen rakentamista.