lauantai 9. lokakuuta 2010

YLE: Ei pakolaisia Kinnulaan ainakaan tänä vuonna

YLE Keski-Suomi: Ei pakolaisia Kinnulaan ainakaan tänä vuonna 9.10.2010

Kinnula on lykkäämässä päätöksentekoa pakolaisten vastaanottamisesta kuntaan. Virkamiesjohto on valmistellut parinkymmenen kongolais-pakolaisen vastaanottoa, mutta kiistanalaista asiaa ei haluta vielä tuoda päätettäväksi.

Kinnulassa mielipiteet pakolaisten vastaanotosta jakautuvat tällä hetkellä voimakkaasti sekä kadulla että valtuustosalissa. Kiistaa on herättänyt erityisesti kunnanjohtaja Juha Urpilaisen arvio siitä, että kongon pakolaislapset turvaisivat Muholan koulun tulevaisuuden. Muholan koululla tulevaisuuteen uskotaan muutenkin. Muholassa pakolaislapsille olisi kyllä tilaa, mutta opetusresurssien riittävyys huolestuttaa.

- Inhimilliseltä kannalta mikäpä ettei, jos resurssiasiat ovat kunnossa opetushenkilökunnan ja muiden tukitoimien osalta, sanoo Muholan koulun johtaja Tapani Pekkarinen.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pentti Peltonen sanoo että ihmisten hätään täytyy vastata ja kongolaisten kotouttaminen onnistuisi myös Kinnulassa. Toisenlaisiakin mielipiteitä on.

- Mielestäni tällä hetkellä Kinnula ei ole valmis ottamaan pakolaisia vastaan, koska valmistelut ovat kesken, toteaa kunnanhallituksen varapuheenjohtaja ja lukion rehtori Anitta Hakkarainen.

- Minusta tuntuu, että mielipiteet jakautuvat edelleen kahtia. En osaa yhtään mennä ennustamaan mikä on lopputulos, jos se tulisi valtuuston päätettäväksi, pohtii kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Ihanti.

Kunnanjohtaja Juha Urpilainen arvioi pakolaisesityksen tulevan kuntapäätäntään vasta ensi vuoden puolella, kun tunteet ovat jäähtyneet puolin ja toisin.