maanantai 11. lokakuuta 2010

Demari: "Äärioikeisto ui sisään perussuomalaisiin"

Demari: Mikael Jungner: "Äärioikeisto ui sisään perussuomalaisiin" 11.10.2010

Kun demarien kahdeksan suuren kunnallisjärjestön johtajat ovat koolla Turun kaupungintalolla, SDP:n puoluesihteerillä Mikael Jungnerilla on mahdollisuus nostattaa henkeä myös omien keskuudessa.

Kun demareiden kannatus gallupeissa on nyt 20 prosentin luokkaa ja ykkösenä olevan kokoomuksen 22 prosenttia, kaikkia suomalaisia ei tarvitse saada mukaan ykköspaikan saamiseksi, vaan "riittää, kun kaksi prosenttiyksikköä ihmisistä muuttaa mieltään tai vaivautuu uurnille".

Mutta sitä mielikuvaa puoluesihteeri ei aktiiveille nytkään luonut, että homma olisi helppoa.

– Demareiden pitää keksiä uutta otetta tekemiseensä, oli kotiläksy suurten kaupunkien demareille.

Kymmenen sikaa säkissä

Alustuksessaan Mikael Jungner sanoi selkeästi, että perussuomalaiset eivät ole äärioikeistolainen puolue tai liike eikä sen puheenjohtaja Timo Soini itsekään äärioikeistolainen.

Vakavasti perussuomalaiset kevään vaaleissa pitää kuitenkin ottaa.

– Suomalaiset äärioikeistolaiset liikkeet ovat uineet sisälle perussuomalaisiin ja ne häärivät siellä sammutetuin lyhdyin.

– Soini on sisäänheittotuote ja siellä odottaa kymmenen sikaa säkissä, joista ei tiedetä, mitä ne ovat, voivat olla vaikka minkälaisia äärioikeistolaisia.

Mikael Jungner sanoo ilmiön näkyvän varsinkin Helsingissä, sen että Suomen äärioikeistolaiset ovat häärimässä sisällä perussuomalaisissa.

– Äärioikeisto on ilmiö, jolla Suomessa ei ole mitään kaikupohjaa, mutta on mielenklintoista seurattavaa, miten Soini pitää puolueen kasassa.

Eduskuntavaaleissa puoluesihteeri Mikael Jungner sanoo SDP:n haastavan erityisesti kokoomuksen tavan, jolla se tekee politiikkaa, kokoomuksen ajattelutavan.

Vaaleissa tulee Jungnerin mukaan mietittäväksi myös SDP:n oma suhtautuminen menestykseen, miten löydetään tapa sanoa, että on hyvä menestyä oman työn kautta niin, että oma menestys ei ole pois muilta.