perjantai 1. lokakuuta 2010

Kotimaa24: Suomen muslimit suitsivat tehokkaasti äärinäkemyksiä

Kotimaa24: Suomen muslimit suitsivat tehokkaasti äärinäkemyksiä 1.10.2010

Äärinäkemyksiä kannattavien on hyvin vaikea kotiutua Suomen islamilaisiin yhdyskuntiin, arvioi Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Abdi-Hakim Yasin Ararse.

Mikäli jyrkän linjan kannattajia olisi ollut paljon silloin, kun ensimmäisiä yhdyskuntia perustettiin, heillä olisi Arasen mukaan saattanut olla mahdollisuus organisoida toimintansa.

- Maltillinen islam on Suomessa järjestäytynyt hyvin. Äärinäkemysten kannattajia on hyvin vähän ja he ovat valtaosin yksinäisiä susia. Jyrkän islamin edustajat ovat kotoisin tiukkaa islamia edustavista valtioista tai he ovat oppimattomia ja nuoria henkilöitä, Ararse sanoo.

- Suuret muslimirukoushuoneet ovat tällaisille henkilöille vaikeita ympäristöjä, koska he jäävät näkemyksineen koko ajan ulkopuolelle. Ihmisten kanssa toimiminen on vaikeaa, jos mielipiteet ovat jyrkät.

Suomessa arvioidaan asuvan noin 40 000 muslimia. Rekisteröityjä islamilaisia yhdyskuntia oli yhdeksäntoista vuonna 2008. Yhdyskuntien jäsenmäärät vaihtelevat muutamasta sadasta muutamiin kymmeniin.