torstai 20. lokakuuta 2011

Forssan Lehti: Pakolaisista apua hoitajapulaan?

Forssan Lehti: Pakolaisista apua hoitajapulaan? 20.10.2011

Kaupunginvaltuutettu ja Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja Taisto Teräs esitti Työväen Sivistysliiton Lounais-Hämeen Opintojärjestön järjestämässä pakolaisia käsitelleessä keskustelutilaisuudessa kiintiöpakolaisia yhdeksi ratkaisuksi tulevaan hoitajapulaan.

– Tarvitsemme tänne lähemmän kymmenen vuoden sisään ihmisiä. Todennäköisesti paras tie on oven avaaminen kiintiöpakolaisille mahdollisimman nopeasti. Asiasta pitäisi lähteä nyt keskustelemaan vakavasti kunnissa, Teräs sanoi.

Hänen mukaansa kuntayhtymän palveluksesta jää kymmenen vuoden sisällä eläkkeelle parisataa henkilöä ja heistä noin 40 on hoivapuolen työntekijöitä.

Punkalaitumella vastaanottokeskuksen johtajana toiminut Marja Vakkala kritisoi Teräksen näkemystä toteamalla, että pakolaiset eivät ole ratkaisu hoitajaongelmaan.

Punkalaitumelainen eläkkeellä oleva biologian ja maantiedon lehtori Terttu Routsi jakoi Vakkalan mielipiteen ja korosti, että kiintiöpakolaisia otetaan inhimillisistä syistä, eikä työntekijöiden tarpeeseen.